Lääneranna vald ühendab Lihula ja Hanila muuseumi

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Lääneranna abivallavanem Andres Annast. Foto: Urmas Lauri

Lääneranna abivallavanem Andres Annast. Foto: Urmas Lauri
Lääneranna valla volikogu otsustas, et uuest aastast on vallal allasutus nimega Lääneranna Valla Muuseumid, mis ühendab endas nii Lihula kui ka Hanila muuseumi.

Lihula muuseumi ning August Tampärgi nimeline Hanila muuseum oli esialgu kavas ühendada nii, et Hanila muuseumist saanuks Lihula muuseumi allasutus.

Volikoguliige Meelis Malk ütles, et kultuurikomisjoni koosolekul otststatud, et ühendatakse kaks võrdset muuseumi, et üks ei jää teise harumuuseumiks. „Hanila muuseumi museaalide kogu on suurem, kompaktsem ja korrastatum, kui Lihula muuseumis,“ selgitas Malk. „Kuidas kehvem muuseum võtab parema muuseumi oma harumuuseumiks?“

Muuseumide juhiks saab Lihula muuseumi direktor Marika Valk.

„Muuseumi pidamine nõuab kvalifitseeritud tööjõudu. Lihula muuseumi direktoril on kogemused juhtimaks mõlemat Lääneranna valla muuseumi,“ ütles abivallavanem Andres Annast.

Lihula muuseumi teaduri ametikohale korraldatud konkursi võitis Kadri Valk. Kadri Valk on muuseumijuhi Marika Valgu tütar.

Hanila muuseumi töötaja konkursi võitis Maire Toming.

Lihula lähedal Kirikukülas muinsuskaitse all olevas talumajas elav Toming on Matsalus olnud ametis looduskaitsetöötajana ning olnud seotud Matsalu filmifestivali korraldamisega. Lihula kandis on Toming elanud 30 aastat.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Sirje
5 aastat tagasi

Kuidas siis nii, Valkudel on ju mitu last ?! Ja loomulikult ka vana Heinz muuseumi tööle.