Aselinnapea süüdistab riiki keelatud lageraies

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Haapsalu aselinnapea Helen Rammu. Foto. Arvo Tarmula

Haapsalu aselinnapea Helen Rammu seisab Valgeväljal riigimetsa langil, kus üldplaneeringu järgi lageraiet teha poleks tohtinud. Foto: Arvo Tarmula

Haapsalu aselinnapea Helen Rammu süüdistab riigimetsa majandamise keskust (RMK), et see võttis maha 4,5 hektarit metsa, kuigi planeeringu järgi tohtinuks seal lageraiet teha vaid erandkorras.

RMK tegi sel kevadel Valgeväljal lageraiet kokku 4,5 hektaril. Maha võeti 1,5 hektarit kaasikut, 1,5 hektarit männikut, hektar kuusikut ja pool hektarit lepikut.

Rammu sõnul linnavalitsust raiest isegi ei teavitatud, kuigi tegemist oli metsaga, mis oli planeeringuga ette nähtud rohevõrgustiku osa.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
11 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Oh jah
5 aastat tagasi

Ma nagu ei mõista… Kui alles raie käis, miks siis keegi ei huvitunud, oleks saanud seisma panna…Nüüd nagu hilja juba

Asunik
5 aastat tagasi

Oih, tuleb välja nii et polegi kõik puhas kuld, mida proua abilinnapea teisipäevases lehes kokku kurtis.

Lugeja
5 aastat tagasi

Kus see Rammu varem oli.

Metsamees
5 aastat tagasi

Kahjuks nii on, et üle maailma metsa osakaal katastroofiliselt väheneb. Igal pool on raha ja ahnus võitnud. Euroopa on lagedaks raiutud pooliitikute ja “igasugu ekspertide” mahitusel, miks peaks meil teisiti minema? On meilgi müüdavad poliitikud ja “metsaeksperdid” sõna võtnud ja rind ees metsaärikaid(RMK) kaitsma tormanud. Eriti narr oli riigitelevisioonis vaadata, kuidas Marko Pomerants(IRL) seletas, kuidas tema väike jalg lõhkus matsaalust rohkem, kui harvesteri roomik.

Toits
5 aastat tagasi

Kuhu ja kellele läheb see raha mis eesti paljaks raiumisest saadakse ? Follow the money people. Kes on kõige suuremad kasusaajad?! Kindlasti mitte eesti rahvas kellele need metsad tegelikult kuuluvad,sest riik see oleme meie inimesed mitte 101 trussikut toompeal.

Lõunaläänlane
5 aastat tagasi

Kas Keskkonnaamet raieloa andmisel üldse peab vaatama valla-linna üldplaneeringut ?

kilu
5 aastat tagasi

Oleks elementaarne.

Linnakodakondlane
5 aastat tagasi

Keskkonnaamet “kotib” neid, kellest jõud üle käib. Kuna RMK-st jagu saamiseks jõudu ja teadmisi napib, siis igaks juhuks ei torgi. Riigi “haldamise rehvorm” on planeeringute järelvalve “võssa” keerand, siis ei saa enam keegi aru mida valvata. RMK üle ei käi ükski võim, muidu pole 101-l “trussikul” katuseraha jagada ja riigieelarve miinuses.

Edgat
5 aastat tagasi

Kui tegu on üldplaneeringua osaga siis olen pea 100% kindel, et nii see on!

Rain
5 aastat tagasi

See on ju rusikatega vehkimine nüüd. Maha võtmine ei käinud üle öö ju.

kilu
5 aastat tagasi
Reply to  Rain

Vale. Väga sageli käib mahavõtmine üleöö. Sageli isegi öösel.