2

Urmas Sukles naasis veteranide kossuturniirilt Jaapanist pronksiga

Lemmi Kann

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

TOP Trust sai Jaapani seenioride turniiril kolmanda koha. Foto: FIMBA
TOP Trust sai Jaapani seenioride turniiril kolmanda koha. Foto: FIMBA

Haapsalu linnapea Urmas Sukles osales TOP Trust 60 meeskonna koosseisus Jaapanis Matsues toimunud FIMBA maailmaliiga turniiril korvpallis, kust meeskond naasis pronksmedalitega.

20.-26. aprillil toimunud 60+ seenioride turniiril osales kokku üheksa võistkonda kolmes alagrupis, Eestit esindas kaks võistkonda. Turniir oli eestlastele üliedukas, sest Simuna Ivax, milles mängisid eesti, Läti ja Leedu korvpallurid, võttis turniiril esikoha ja Top Trust 60 Urmas Suklese osalusel kolmanda koha USA esinduse järel.

TOP Trust võitis alagrupis jaapanlaste Bearsi ja Tokyo Starsi. 1-4 koha mängus jäädi USAle alla, 3-4 koha mängus võideti aga FIMBA World Teami, mis koosnes venelastest, serblastest ja argentiinlastest, ja pronks oligi käes.

TOP Trusti põhituumiku moodustavad Suklese sõnul peamiselt kunagised TPI ja Harju KEKi mängijad. „Me tulime sel aastal TOP Trustiga ka Eesti meistriks 60+ vanuseklassis,“ märkis Sukles.

Sukles tunnistas, et üleliia aktiivselt ta korvpalli enam ei mängi, aga et seekordne FIMBA turniir toimus just Jaapanis, otsustas ta osaleda.

Alagrupimängudes jaapanlasi küll võideti, kuid kõige mugavamad vastased nad Suklese sõnul polnud. Nad olid küll suhteliselt lühikesed, aga kiired ja mängisid nn Aasia korvpalli, mis on eurooplaste jaoks harjumatu.

Poolfinaalis sai TOP Trust aga väga tugeva vastase – USA. „Nad olid väga kõvad mängijad ja eesliinil oli neil kolm ülekahemeetri mängijat, ikka sellised tõsised härjad. Mul on kere siiani sinikaid täis,“ muheles Sukles. „Simunal vedas paremini – nemad said vastu World Teami, keda ka meie võitsime,“ lisas ta.

Sukles jäi turniiriga väga rahule, kiites nii korraldust kui ka Jaapani kultuuri laiemalt. Linnapea saabub Haapsalu tagasi laupäeva õhtuks, et osaleda HÕFFI üritustel.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Maksumaksja
Maksumaksja

Huvitav oleks teada, kas Suku käis Jaapanis kossu mängimas oma tööajast.

Noor
Noor

Aga ta pole ju veel 60 !?

wpDiscuz