Arstist ja Haapsalu aukodanikust Heino Noorest valmis elulooraamat

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Ago Pärtelpoeg esitleb esmaspäeval, 23. aprillil kell 16 Tartu Pauluse kiriku tiibhoones oma koostatud raamatut legendaarsest arstist, aga ka stalinismi poliitvangist Heino Noorest, kirjutab Tartu Postimees.

Suure osa raamatu mahust moodustavad Heino Noore räägitud ja Ago Pärtelpoja üles kirjutatud mälestused. 320leheküljeline kogumik sisaldab ka hulga fotosid ja dokumente. Kõige olulisemateks neist pidas Heino Noor KGB arhiivist leitud ülestunnistusi, mille alusel mõrvati tema vanemad ja ta ise saadeti kaheksaks aastaks Siberisse sunnitöövangilaagrisse.

Tänavu veebruaris 95aastasena siit ilmast lahkunud Heino Noore soovil on raamatu esikaane kujundusel kasutatud punast roosi mustal taustal, mis tema sõnul sümboliseerib armastust elu vastu ja võitu sünge mineviku üle.

Heino Noor on Haapsalu aukodanik. Haapsalus esitletakse raamatut „Elamise pikad varjud” teisipäeval, 1. mail Läänemaa ühisgümnaasiumis.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments