Koolivaheajal saab lasteraamatukogus meisterdada, jutustada ja mängida

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Haapsalu lasteraamatukogu. Foto Arvo Tarmula

Kevadisel koolivaheajal on lasteraamatukogu (Wiedemanni 11) kavas jutuhommikud, meisterdamised ja erinevad mängud. Koolivaheaja avame lasteraamatukogus juba 21. aprillil traditsioonilise laupäevase jutuhommikuga.

Seoses raamatu ja roosi päevaga meisterdame teisipäeval 24. aprillil lasteraamatukogus paberroose, loeme ja mängime. Raamatu ja roosi päev on suur raamatupüha ja selle tähistamine sai alguse 1930. aastatel Barcelonas, kus ühele raamatukaupmehele tuli idee suurendada kirjanduse mõju rahva hulgas ning süvendada inimeste lugemisharjumust – nimelt võiks sel päeval iga mees kinkida naisele roosi ning naine mehele raamatu. Eestis tähistatakse raamatu ja roosi päeva alates 1998. aastast.

Kuna aprilli lõpp toob lisaks koolivaheajale Haapsallu ka õudus- ja fantaasiafilmide festivali HÕFF, siis 26. aprillil meisterdame endale maske ning 28. aprilli jutuhommikul kuulame ja jutustame õuduslugusid.

Kõik üritused lasteraamatukogus algavad kell 11.00.

Koolivaheaja kava lasteraamatukogus:

  1. aprill, kell 11.00 – jutuhommik
  2. aprill, kell 11.00 – paberrooside meisterdamine
  3. aprill, kell 11.00 – maskide meisterdamine
  4. aprill, kell 11.00 – õudusjuttude hommik

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments