Haapsalu arestimajas tuleb remont

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Haapsalu politseimaja esimesel korrusel asuv arestimaja saab pisut värskendust. Foto arhiiv

Haapsalu politseijaoskonna arestimajas on algamas remont, mille käigus uuendatakse arestikambrite viimistlust.

„Ei midagi kapitaalset, seintevärvi värskendamine,” ütles Haapsalu politseijaoskonna juht Andrei Taratuhin. Ta lisas, et sanitaarremont puudutab ainult arestimaja kambrite osa. Viimati värviti neid 2014. aastal.

Haapsalu arestimajas on kaheksa kambrit, millest üks on kainestuskamber kuni seitsmele inimesele ja seitse nn tavakambrid kuni kahele inimesele.

Haapsalu arestimaja tingimused on pälvinud väga palju kriitikat, muuhulgas 2014. aastal õiguskantslerilt, sest sealsed kinnipidamistingimused ei vasta nõuetele. Ette on heidetud kinnipeetavate jalutusruumi puudumist ja seda, et kolme kambrisse ei pääse loomulik valgus. Amortiseerunud ka arestimaja ametnike tööruumid.

Haapsalu politseijaoskonna juhi Andrei Taratuhini sõnul on arestimaja täituvus viimasel aastal olnud üsna väike – 25 protsenti.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments