Läänemaa JK võitis hooaja esimese kodumängus 4:1 FC Otepääd

Läänemaa jalgpalliklubi meeskond pidas eduka kodumängu Otepää vastu. Foto Valeri Larionov

Läänemaa JK võõrustas pühapäeval Haapsalu kunstmuruväljakul Eesti jalgpalli meistrivõistluste teise liiga lõuna-lääne piirkonna III vooru kohtumises FC Otepääd.

Enne kohtumist oli Läänemaa saanud kirja ühe võidu ja viigi ning Otepää ühe kaotuse ja võidu.

Väikesel Haapsalu kunstmuruväljakul oli terve mängu palju pusimist, kuid kindlamat mängujoonist näitas Läänemaa, kes efektiivselt kasutas ära enda ääremängijate Karmo Einmanni ja Morten Saare kiirust ja osavust palliga. Kohtumise esimesed kaks väravat sündisidki nende kahe mängija koostööl.

Avavärav sündis Morten Saare pikast audi sisseviskest, mis väravasuul Karmo Einmanni leidis ja viimane palli jalaga värava nurka lõi. Kaks minutit hiljem oli seis 2:0, kui Saar vasakult äärelt läbimurde tegi ja sööduga penaltikohale avanenud Einmanni leidis ning viimane vasaku jalaga palli värava alumisse nurka saatis.

Esimesel poolajal oli Läänemaal veelgi häid võimalusi, kuid Otepääd päästis halvimast nende väravavahi tõrjed või läänlaste enda ebatäpsed pealelöögid. Vaheajale mindi Läänemaa 2:0 eduseisul.

Teisele poolajale minnes teadsid läänlased, et vajavad mänguseisu kindlustamiseks ja pingete maandamiseks veel ühte väravat. See seati eesmärgiks ja eesmärgini ka jõuti. Pärast Otepää entusiastlikku teise poolaja algust suutis Läänemaa taas mängu sisse tulla ja ka 3:0 väravani jõuda.

Morten Saar sooritas taaskord pika audi sisseviske vasakult äärelt, milleni jõudis esimesena Karmo Einmann, kes suunas palli penaltipunktile avanenud Martin Salfile, kes palli esimese puutega väravasse lajatas – 3:0.

Kümme minutit hiljem pani Martin Salf oma heale esitusele laitmatu punkti, kui Karmo Einmanni paremalt äärelt antud tsenderduse otse õhust käärlöögiga Otepää väravasse lõi. Lisaks kõigele, oli Salfi jaoks tegu tema 100. mänguga Läänemaa särgis. Publikult aplaus ning Salf võis teenitud puhkusele minna ning anda mänguaega noorematele mängumeestele. Vahetusest sekkusid mängu Kaarel Koel (46. minutil Joosep Altmetsa asemele), Leonid Bragin (68. minutil Morten Saare asemele), Keven Kirs (68. minutil Martin Salfi asemele) ning Mario Konks (70. minutil Talis Tamme asemele).

Enda seljatagust aga Läänemaa taaskord puhtana ei suutnud hoida, kui 83. minutil Otepää nurgalöögist ühe tagasi suutis lüüa. Lõpptulemust see aga oluliselt ei mõjutanud ning Läänemaa sai tabelisse kohustuslikud 3 punkti.

Läänemaa JK eest mängisid Hendrik Siht, Joosep Altmets, Bert Rotberg, Andre Kaja, Tarvo Manni, Morten Saar, Kristo Enn, Talis Tamm, Karmo Einmann, Aare Avila, Martin Salf, Kaarel Koel, Leonid Bragin, Keven Kirs ja Mario Konks.

Liigatabelis jätkab kolme vooru järel Läänemaa 7 punktiga kolmandal kohal. Ainsa meeskonnana on kõik kolm kohtumist seni võitnud Viimsi JK, kellega Läänemaal tuleval laupäeval Viimsi KK staadionil kell 14:00 mäng on. FC Otepää on liigatabelis 3 punktiga 11. kohal.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments