Politsei tõukerattapatrull alustas teist hooaega

Elen Freivald

elen@le.ee

Politseinike Heleri Tamme (vasakul) ja Karl Kadariku sõnul pääseb tõukeratastega kohtadesse, kuhu politseiautoga ei pääse. Foto: Elen Freivald

Politseinike Heleri Tamme (vasakul) ja Karl Kadariku sõnul pääseb tõukeratastega kohtadesse, kuhu politseiautoga ei pääse. Foto: Elen Freivald

Mullu suve lõpul Haapsalu politseijaoskonda jõudnud elektritõukeratastel politseipatrulli kohtab sel suvel Haapsalu tänavatel sagedamini.

Haapsalu politseijaoskonnal on kaks elektritõukeratast, mida kasutatakse patrullimiseks paikades, kuhu on autoga keeruline ligi pääseda. „Eeskätt kasutatakse neid patrullimiseks parkides, kergliiklusteedel ja rannapiirkonnas,“ ütles Haapsalu politseijaoskonna välijuht Karl Kadarik.

Kuigi eelmine hooaeg jäi tõukerataste kasutamiseks lühikeseks, oli Kadariku sõnul sõiduvahenditest palju kasu. „Kergliikluse üle järelevalvet tehes oli hea teisi tõukerattajuhte kontrollida. Samuti ei pääse suveürituste ajal autoga vanalinna, aga tõukeratastega saab ligi,“ ütles Kadarik.

Politseinike tõukerattad ei erine väga palju tavalistest elektritõukeratastest – ka nende kiirus on fikseeritud 25 kilomeetrile tunnis. „Kõik on ikka nii, nagu seadus ette näeb, kuid meil on näiteks käepideme küljes väikesed kollased vilkurid, mida vajadusel kasutada,“ ütles Kadarik.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Taser
1 aasta tagasi

Kas sõidu pealt laskmine on käpas?

ratsapatrull
1 aasta tagasi

oleks efektiivsem

AVS
1 aasta tagasi
Reply to  ratsapatrull

On muidugi, aga määratult kallim üleval pidada, rikaste riikide lõbu rohkem. Minu meelest läbi aastate on paar korda isegi mõnda ratsapatrulli Eestis nähtud ka, suurte massiürituste ajal, Tallinnas ja äkki Pärnus ka. Aga need sellised ühekordsed ettevõtmised rohkem.

Pook
1 aasta tagasi

Praegu need pildil veel noored ja pole rasva läinud. Aga, kui kõndida ja rattaga vändata ei viitsi, siis kümne aasta pärast on paksud, joosta ja lõuga tõmmata ei jõua.

Kodanik
1 aasta tagasi
Reply to  Pook

Pakse noori tavakodanikke tõuksidel näeb iga päev.