Tõnu Ehrpais: Eesti ametnike ja aktivistide agarus kergitab lähiajal puidu ja toasooja hinda veelgi

Lääne Elu

info@le.ee

Tõnu Ehrpais. Foto: Scanpix

Tõnu Ehrpais. Foto: Scanpix

Eesti eripära on ametnike agarus, mis seab eestlastele esimesena Euroopa Liidu kõige rangemad piirangud. Seda isegi juhul, kui piirangute mõju on küsitav ja otsus halvendab Eesti inimeste elujärge.

Praegu kehtib meil kevadine raierahu, mida pole üheski teises Euroopa riigis. Vaid 0,2 protsendil metsamaast toimuv raie pidavat olema põhjus, mis seab ohtu lindude eluolu, jättes sealjuures arvestamata rändlindude püügi lõunamaades või kohalike väikekiskjate arvukuse kasvu. Selle kõige tulemusena veame rohepoliitika egiidi all Norrast Eestisse palki ja vaatame, kuidas küttehinnad siinsetele elanikele aina uutesse kõrgustesse rühivad.

Riigimetsast, mis on metsameeste pikaajalise töö tulemusena kasvatatud Eesti parimaks majandusmetsaks, on praeguseks majandamiseks alles jäänud 61 protsenti. RMK metsadest 31 protsenti on range kaitse all ja 8 protsenti majanduspiirangutega mets. Majandusmetsade osakaal väheneb igal aastal ja meie võimalused kasutada Eesti ühte peamist taastuvat loodusvara samuti.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
13 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
krõmpsluu
1 aasta tagasi

Teadlased võiksid kindlaks teha kui palju keskmisest ametnikust või aktivistist energiat saaks.

Imelik
1 aasta tagasi

Kevadine raierahu on Eestile kombeks juba ammustest aegadest, ametnikud ei puutu asjasse.

puudega
1 aasta tagasi

ei tohi enam oma ahju(mis on nüüd siis saatanast) kütta, tuleb osta pelletiahi ja pelleteid, st. kõik tavapärane oskus ellu jääda on meil hävitatud, süüa saame poest, riided poest, valguse stepslist, ise ei oska enam midagi valmistada ja ei tohi ka, euro nõuded ja euro väärtused, olema madalamad kui muru, sõltume vallutajatest

Nimi (kohustuslik)
1 aasta tagasi
Reply to  puudega

Venemaal sihukest jama küll pole!

Kummaline maailm
1 aasta tagasi
Reply to  puudega

Ülereguleeritud heaoluühiskond. Kui muidu ei saa, siis püütakse ahjuküte hävitada erinevate sunnimeetmetega – kohustuslikuks on tehtud suitsuandur, vingugaasiandur, litsentseeritud korstnapühkija…
Pea igal aastal lisatakse mõni uus kohustus. Mis järgimiseks? Katlakütja litsents?

ohutusrihmad
1 aasta tagasi

kodus kohustuslikuks

Anneli
1 aasta tagasi

Kas on keskkonnasõbralik, kui teised elusliigid seetõttu aina rohkem hävivad?? See on nii haige kinnimakstud artikkel. Hiiu lehes oli vähemalt kõrvale pandud Tõnis Möldri teistsugune arvamus. Meie, inimesed, peame hakkama vähem tarbima ja vähem otsima mugavusi.

AVS
1 aasta tagasi
Reply to  Anneli

Artikli autori ärihuvid on riivatud, ei miskit muud. Peaks olema juures märge “sisuturundus” nagu näiteks Postimehes.

Imelik
1 aasta tagasi
Reply to  AVS

Huvitav leidsin ennast just samalt mõttelt, kui jutt metsa poole kaldus ))).

Neh
1 aasta tagasi
Reply to  Anneli

Meie ei hakka vähem tarbima. Pigem pöörab vihane elanikkond vasakäärmuslased roheliseks ja paneb koroonakarantiini. Jama eest vastutavad ikka jama korraldajad mitte meie.

jaa
1 aasta tagasi
Reply to  Anneli

lugesin Hiiu lehest mõlemat artiklit. Paraku peab tunnistama, et Tõnis Möldri artiklist kõlas läbi rohkem Kremli propakanda, kui keskkonnakaitse.
Üks mees (mitte Mölder) rääkis päris elust, teine (seesama Mölder)vestis muinasjuttu kasumiahnetest ärimeestest. Need on need ärimehed, kes meile palka maksavad. Selle palga eest saab osta uusi autosid, ehitada uusi maju, käia soojal maal reisil ja mis põhiline- alati jääb puudu, rohkem oleks vaja.

Brendan
1 aasta tagasi

On küll raierahu nt Iirimaal.

Elagu Kaja ja Jürgen!
1 aasta tagasi

Ja mis siis? Meie valime ikka Reformierakonda!