Vallaametnikud läksid jälgimise alla

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 4

Lääneranna abivallavanema Martin Tee elu muutis see tükk maad lihtsamaks – enam ei pea sõidupäevikut täitma ja abivallavanemana saab ta iga hetk järele vaadata, kus tema alluvad parasjagu on. Foto: Arvo Tarmula

Lääneranna vallavalitsus paigaldas kõikide vallaametnike autodele jälgimisseadmed, kuid vallajuht Mikk Pikkmetsa linnamaastur pääseb sellest.

Lääneranna volikogu opositsiooni juht Rait Maruste leiab, et GPSid on vajalikud, aga seade peaks olema ka vallavanema autol. „Ma ei näe ühtegi põhjust vallavanemale erandit teha. Omavalitsusliidus on ta ju vallavanema töö tõttu, see on tööülesanne. Kui ta käib Pärnus poes, siis muidugi ei ole tööülesanne,” ütles Maruste.

GPSide paigaldamist peab Maruste mõistlikuks. „Ühinemisjärgses üleminekuaja segaduses võimaldab see kontrollida, kas valla vara kasutatakse otstarbekalt,” ütles Maruste.

Selles, et on võimalik jälgida, kus keegi parasjagu on, Maruste probleemi ei näe. „Inimesed on valla palgal ja see on valla vara. Vallal on õigus kontrollida, kuidas seda kasutatakse. See on absoluutselt elementaarne,” ütles Maruste.

Lääneranna vallas saab juba kuu aega arvutist täpselt järele vaadata, kus üks või teine ametiauto parasjagu on. Valla umbes 30 ametiautot jm sõidukit said veebruari lõpus GPSid.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
12 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Uskumatu,
6 aastat tagasi

Sõidan GPS -iga 5 aastat ja ei tunne ennast ahistatuna. Kena kerge sõidupäevikut teha. Mis pagana usaldusest te räägite.

Koerte värvimise töökoda
6 aastat tagasi

Minuarust on vallajuht natuke lühikese vaatega inimene. Kui nüüd ajaloos natuke tagasi vaadata, siis kõige “magusam” salvamise koht on olnud omavalitsusele kuuluva ametiauto kasutamine. GPS annab hea ülevaate sõiduki kasutamisest ja vajadusel saab alati ära seletada, miks on auto olnud mingil ajal mingis kohas. Sõidan ise neli aastat GPS-iga ja on kokkulepped tööandjaga, kes,kus ning kuidas. Kui kokkulepped peavad, siis pole mingit probeemi. Sõidulehe koostamine võtab aega 20 min nädalas. Samas on maksuprobleem, kas tööandja maksab erisoodustust või mitte. Kõik jälle kokkulepete küsimus. See koht leheloos puudutamata. Niipalju ma tean, et pärast GPS-i paigaldamiset vähenesid ettevõtte kulud sõidukitele 25%. Läbisõidud… Loe rohkem »

ei midagi uut
6 aastat tagasi

maksumaksja raha – nõrkemiseni!

R.T.
6 aastat tagasi

Kummaline otsus tegelikult. Seda on vaja vahtida, kuidas pea olematu kuluga elektriautoga (mitteliisingus, hoolduskulud) sotsiaaltöötaja käib poes või mitte, aga eraldatud kütuselimiidiga, liisinguarvega ja hoolduskuludega autoga võib vallavanem nädalavahetusel lõdvalt kalal, jahil, perega kinos käija… Kord on seljuhul kord kui see kehtib kõigile ühtemoodi, hetkel on osa ametnikke tumeroosad, üks heleroosa… Kurb natuke…

K.S.
6 aastat tagasi

Kurb,et isegi vallaametnikke usaldada ei saa…

Koerte värvimise töökoda
6 aastat tagasi
Reply to  K.S.

Küsimus ei ole usaldamatuses, vaid pidevalt vähenevate maksutulude paremas kasutamises. Keskmise uue rahvaauto ( ca 25000 euri ) ühe kilomeetri läbimise kulu on ca 30 senti läbisõidu 40000 km aastas juures. Kõik tuleb maksurahast.

juss
6 aastat tagasi

puha vallaametnikud kommimas siin? aga ärge varastage ja pole vaja ka gepsu!

A.Rukas
6 aastat tagasi

Kas ühisraha on niipalju, e võib raisata. Ilma jälgimisteta.

Kah irooniline
6 aastat tagasi

Järgmiseks võiks vallaametnikud kiibistada. Siis hea vaadata, ega keegi pole tööajast näiteks rattaga seenele sõitnud. Või istub näiteks liiga kaua vallamaja WC-potil, ise nutifoniga feissbuugis.

Iroonia
6 aastat tagasi

See väike elektriauto teeb nüüd kindlasti valla paljaks.

Elektiauto
6 aastat tagasi
Reply to  Iroonia

valda paljaks ei tee. Abivajajatele panustamata aeg teeb aga murelikuks.

peaks
6 aastat tagasi

ka online kaamerad autosse panema