RMK kingib Eesti riigile sünnipäevaks suure ühismatka

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee


RMK Peraküla-Aegviidu-Ähijärve matkatee läbib üheksat maakonda – ilusaid liiva- ja kliburandu Läänemaal, süngeid metsalaasi Harjumaal, kauneid viljavälju Eestimaa viljaaidas Järvamaal, muljetavaldavaid märgalasid Endlas ja Emajõe Suursoos, künklikke heledaid männikuid Põlvamaal ning kodumaiseid “kõige-kõige-kohti” Võrumaal. Rada on looduses tähistatud valge-rohelise-valge värvimärgistusega ning suunavate viitadega. Foto: erakogu

Riigimetsa Majandamise Keskus (RMK) tutvustab laupäeval, 7. aprillil Matkamessil Eesti 100. sünnipäeva kingituseks valmivat kogu riiki hõlmavat matkateede võrgustikku ja seal augustis toimuvat suurt ühismatka.

Juubeliaastale kohaselt avatakse matkateede võrgustik augustis suure ühismatkaga, kuhu on oodatud nii suured kui väikesed matkahuvilised.

Kahele olemasolevale Eestit läbivale RMK matkatee harule Oandult Iklasse ning Perakülast Ähijärvele lisandub augustikuuks kolmas – üle 600 kilomeetri pikkune matkatee Penijõelt Kauksi.

Suur ühismatk toimub 6.-25. augustini, mil juhendatud matkagrupid alustavad liikumist matkatee otspunktidest Kauksist, Ähijärvelt, Penijõelt, Perakülast, Iklast ja Oandult ning kohtuvad 25. augustil matkapealinnas Aegviidus, kus toimub lõpupidu.

Vahetuva koosseisuga matkagruppidega saab liituda kas valitud etappideks või kogu matkaks. Kõige pikem ühismatka lõik on Perakülast Aegviitu, mis kestab 20 päeva ning on 627 km pikk.

Matku juhivad kogenud matkajuhid, kellega eksimist karta pole ja kes pajatavad põnevaid jutte matkateele jääva 100 loo, loodusväärtuste ning matkatarkuste kohta.

Matkale registreerimine kestab juulikuuni või kuni kohti jagub. Täpse info matkalõikude ja registreerimise kohta leiab veebist.

RMK haldab Eesti suurimat matkaradade võrgustikku ja pakub looduses liikumise rõõmu ligi 3000 matkakilomeetril.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments