Pühade ajal teenindati Hiiumaa liinil madala veetaseme kiuste kolmandiku võrra rohkem reisijaid kui nädal varem

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Leiger Virtsu sadamas. Foto: Urmas Lauri


Eile suunati Leiger madala mere tõttu taas korraks Heltermaalt Virtsu sadamasse, nii nagu see juhtus ka kuu aega tagasi. Foto: Urmas Lauri

TS Laevad vedas eilse madala meretasemega Hiiumaa ja mandri vahel kokku 1536 inimest ja 364 sõidukit, hilisõhtust jätkus laevaliiklus Hiiumaa liinil tavapärastes tingimustes. Pühade ajal kokku teenindati parvlaevadel oluliselt enam reisijaid kui tavalisel nädalavahetusel.

TS Laevad vedas pühapäeval Hiiumaalt mandrile 1380 reisijat ja 305 sõidukit, mandrilt Hiiumaale reisis 156 inimest ning veeti üle 59 sõidukit. Kogu pühadeperioodil ehk neljapäevast pühapäevani teenindati Hiiumaa liinil 6209 inimest ja veeti üle 2115 sõidukit. Nädal enne reisis Hiiumaa liinil neljapäevast pühapäevani kokku 3947 inimest ning vastavalt 1872 sõidukit.

TS Laevad juhatuse esimees Jaak Kaabeli sõnul oli madala meretaseme tõttu eilne päev väljakutseid pakkuv nii laevafirmale kui reisijatele.

„Päev polnud lihtne- reisid toimusid nii mahupiirangutega Heltermaa ja Rohuküla vahel kui ka erireisina Heltermaalt Virtsu suunal, esines viivitusi, aga päeva lõpuks saime kõik soovijad üle veetud ning bussiliiklus Hiiumaa ja mandri vahel toimis häireteta,” nentis Kaabel. “Soovin tänada meie kliente kannatlikkuse ja mõistmise eest, samuti tunnustada laevade ja kaldapersonali, kes sellistes oludes hästi hakkama said. Vabandame nende reisijate ees, kelleni info võis jõuda mõnevõrra hilja. Otsuseid tuli langetada kõikuva meretaseme tõttu iga reisi osas eraldi ja sageli viimasel hetkel.“

Laevaliiklus Hiiumaa liinil on tänaseks taastunud ning laevad sõidavad vastavalt sõiduplaanile. Vastavalt meretaseme prognoosile olulisi piiranguid laevale võetavate sõidukite arvu osas lähipäevil ette näha ei ole.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments