Galerii: loomakaitsjate protestiaktsioon Dirhami Meritähe vastu

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Täna keskpäeval kogunesid Tallinnas Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) maja ette loomakaitsjad, et protestida Dirhamisse rajatava haide ja raide akvaariumi vastu.

Protestiaktsiooni korraldas loomade eestkoste organisatsioon Loomus. MTÜ Loomus juhataja Kadri Taperson kutsus meelt avaldama inimesi, kes leiavad, et ookeanikalade koht ei ole Noarootsi akvaariumis. “Soovime, et EAS ei rahastaks projekti, mille peamine tõmbenumber ja eesmärk on vangistatud loom. Taoline iganenud ja loomade heaolu eirav meelelahutus ei kuulu 21. sajandisse,” sõnas Taperson.

Pöördumisele, millega palutakse EASil ja perekeskusel Meritäht peatada plaan ehitada Dirhami sadamasse haide ja raide akvaarium, on allkirja andnud üle 14 000 inimese. Lisaks eraisikutele on pöördumisele alla kirjutanud ka hulk välismaised looma- ja looduskaitseorganisatsioonid nagu PETA ja Sea Shepherd ning kaheksa Eesti loomakaitseorganisatsiooni.

Fotod Peeter Langovits

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Lugeja
5 aastat tagasi

Palju toredaid-vabandust haigeid inimesi.

töötu
5 aastat tagasi

Kuidagi elukauged ja emotsionaalselt ära keeranud on need loomakaitsjad. Kalade akvaariumis pidamise vastu protesteeritakse, kuid samal ajal tapamajades hukatakse sadu lojuseid? Ei mingit loogikat.

Pealevaadates
5 aastat tagasi

on näha, et nende üleriietusriietus on ka tehtud puhtast ja naturaalsest naftast.

Kägu
5 aastat tagasi

Need lumehelbekesed pole vist elus muud tööd teinudki peale protesteerimise peaaegu igal pool. Paari hai pärast selline tsirkus,aga tselluloositehas,mis jätab tuhanded loomad-linnud elupaikadeta, on ok ?? Siit õppetund arendajatele- paar kilekotti paneb asjad sujuma.