President Kersti Kaljulaid osaleb neljapäeval Lääne-Nigula vallavolikogu istungil

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

President Kersti Kaljulaid külastas aasta tagasi oma Läänemaa-visiidil ka Lihula vaibatööstust Narma. Foto: Urmas Lauri

Neljapäeval Palivere põhikoolis toimuv Lääne-Nigula vallavolikogu korraline istung algab erakorraliselt president Kersti Kaljulaidi sõnavõtuga.

“Tegemist on tavapärase omavalitsuse külastusega, mida president teeb,” öeldi presidendi kantseleist Lääne Elule.

President Kersti Kaljulaid soovib aasta jooksul külastada kõiki haldusreformi käigus tekkinud omavalitsusi, et kuulata sealseid muresid ja jagada infot riigi tegemiste kohta.

“Initsiatiiv oli presidendi kantselei poolne. Öeldi, et president käib läbi suuremaid ühinevaid omavalitsusi,” ütles Lääne-Nigula volikogu esimees Neeme Suur. “Minu poolt oli ettepanek külastada volikogu istungit.”

Suure sõnul saabub president Palivere koolimajja pool tundi enne volikogu korralise istungi algust. “Toimub vestlus vallavanema ja volikogu esimehega, siis pildistamine ja seejärel algab volikogu istung,” kirjeldas Suur päevakava. Volikogu istungi tarvis on lauad seatud üles põhikooli saali, samas toimub ka ühispildistamine.

Suure sõnul ei muuda presidendi külaskäik volikogu päevakorda. “Aga ma pean volikogu istungi katkestama, sest presidendi sõnavõtt ei mahu meie formaati,” nentis volikogu esimees.

Suure sõnul oli esialgselt presidendi külaskäigu kavas ka muude valla objektide külastamine, aga see jääb siiski ära, sest presidendi päevakava olevat muutunud.

Neljapäeval, 29. märtsil kell 15 algab Paliveres põhikoolis Lääne-Nigula vallavolikogu korraline istung. Päevakorras on 14 punkti: näiteks Lääne-Nigula valla vallavara valitsemise kord, valla haridusstipendiumi statuut, valla kohalike avalikult kasutatavate teede nimekirja võtmine, arvamuse andmine Jaakna II liivakarjääri maavara kaevandamise loa pikendamise kohta ja palju muud.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
L- Nigulast
6 aastat tagasi

Kõik Nõva koolipooldajad on oodatud, volikogu on avalik.

anonüümne
6 aastat tagasi

Tere,tulemast koduvalda,kui soovite,tulge päriseks.