5

Juhtkiri: vallandamise varjatud motiivid

Lääne Elu

info@le.ee

Ülemöödunud nädalal tegi Haapsalu Linnamajanduse aktsiaseltsi nõukogu ettevõtte juhile Urmas Koppele selgeks, et tema aeg on ümber saanud. See iseenesest ei ole taunimist väärt, sest nõukogul ongi õigus juhti ametisse panna ja välja vahetada. Küll ei saa õigeks pidada hämamist, sest see viitab tegelike motiivide varjamisele. Nii tekibki küsimus: kas põhjuseks, miks praegu ei taha keegi öelda, miks Koppe pidi ametist lahkuma, on tegelikult see, et ta on üks Haapsalu opositsiooniliidreid.

Poliitiliste tagatoamängude kahtlus on muidugi saatnud Koppe tööd Haapsalu Linnamajanduse juhina algusest peale. Kui ta kolm aastat tagasi selle linnaettevõtte juhiks valiti, oli Haapsalus võimul Keskerakonna ja Reformierakonna liit, Koppe oli aga reformierakondlane.

Mullu leidis Haapsalu linnapea Urmas Sukles, et tal on mõistlikum kandideerida volikokku oma valimisliiduga. See tähendas Reformierakonnast väljaviskamist. Ühtäkki olid Sukles ja Koppe poliitilised konkurendid. Nüüd ongi Haapsalus võimul Keskerakond ja Suklese valimisliit HaRi, endistest liitlasest on saanud häälekad opositsionäärid.

Kuu aega tagasi vahetati Haapsalu Linnamajanduse nõukogus välja Keskerakonna esindaja. Lihtsa lasteaiajuhatajast volikoguliikme Riima Velbre koha võttis üle Jaanus Karilaid, linna üks kahest tegelikust juhist Suklese kõrval. Algas Koppe survestamine.

Haapsalu Linnamajanduse ASis töötatud aja jooksul on ainus tõsisem kriitika Koppe suunas olnud see, et ta palk on linnapea omast suurem, aga selles palga saajat süüdistada ei ole ju tegelikult põhjust. On muidugi tore, kui linnafirma juhtimises õnnestub üks töökoht kaotada ja tekitada nõnda kena kokkuhoid.

Selgete põhjendusteta vallandamine vähendab usaldust Haapsalu võimuliidu suhtes.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Jäme
Jäme

Uimanu jõusaalist nii ei arva. Anname herridele pappi saad tuttava kapi…

juhtoinas
juhtoinas

nagu teada hakkab kala peast mädanema

Külatola
Külatola

Mis usaldusest linnavõimu suunas räägitakse? Mis asi see veel on? Suur huiamine käib ja vaadates meeste tegusid siis see nali pole kaugeltki veel läbi….

Külale
Külale

Aga ükskord tuleb igal asjal lõpp. Loodetavasti mitte liiga hilja.

jämedale
jämedale

Ammu oleks aeg Linnamajandus maha müüa. Linn ei peaks eraomandiga tegelema. Mujal linnades on selleks haldusfirmad kui KÜ-d ise ei valitse aga linn hoidku käed eemale.Naeruväärne selline kaklemine.

wpDiscuz