Oolup ja Padu tulid jääpurjetamises Eesti meistriteks

Lääne Elu

info@le.ee

Mulluste Monotüüp XV klassi jääpurjetamise Eesti meistrivõistluste võitja Olev Oolup (paremal) koos soodimees Andrus Padu (vasakul) ja legendaarse jääpurjetaja Vello Jürjoga. Foto: erakogu
Mulluste Monotüüp XV klassi jääpurjetamise Eesti meistrivõistluste võitja Olev Oolup (paremal) koos soodimees Andrus Padu (vasakul) ja legendaarse jääpurjetaja Vello Jürjoga. Foto: erakogu

Olev Oolup ja Andrus Padu tulid Saaremaal Orissaares peetud Eesti meistrivõistlustel  jääpurjetamises klassis Monotüüp XV Eesti meistriteks, teatas Eesti jahtklubide liit

Dago jahtklubi esindanud tiitlikaitsjad Oolup ja Padu hoidsid Monotüüp XV grupis juba esimesest päevast liidrikohta. Lisaks meistritiitlile pälvisid Oolupi ja Padu paatkond ka Monotüüpi XV Erik von Holsti rändkarika.

DN-klassis tõusis kõrgeimale pjedestaaliastmele Argo Vooremaa (Kalevi Jahtklubi) 9 punktiga, samas klassis oli Vaiko Vooremaa 13 punktiga teine. Toivo Aardemaa lõpetas 64 punkti ja 12. kohaga.

Eile Orissaares alanud kahepäevastel võistlustel õnnestus kolmes jääpurjetamisklassis -kõikides gruppides teha piisav arv sõite – Monotüüp XV klassis kuus; DN-klassis seitse; klassis Ice Optmisist kümme. Kui esimesel päeval sai iga paadiklass ületada finišijoone viiel korral, siis tänane tuuline ilm ja raskemad ilmaolud tingisid asjaolu, et kõiki esialgu kavandatud sõite ei olnud siiski võimalik teha.

Erik von Holsti karikavõistlustega meenutatakse Monotüüp-XV jääpurjekaklassi konstrueerijat Erik von Holsti. Erik von Holst sündis 30. augustil 1894 aastal Vaivara vallas baltisakslaste perekonda. Ta oli kuulus purjetaja ja jahtide konstrueerija, kes esindas purjetajana Eestit Olümpiajoll klassis 1936. aastal toimunud suveolümpiamängudel. Kõige kuulsam tema poolt konstrueeritud jääpurjekaklass Monotüüp-XV (1932. a) on aktiivselt tegev klass ka tänapäeval.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments