Vormsil nädalavahetuseks avatud söögikohad said kundesid vaid laupäeval

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Vormsis tegi nädalavahetuseks uksed lahti Hullo kõrts Krog Nr 14 ning ka vallavamaja kõrvale parklasse pandi toidutelk püsti. Kundesid said nad vaid laupäeval, sest pühapäevast alates on jäätee suletud.

“Laupäeval oli rahvast, kuid pühapäeval oli meie toidukoht kinni, sest jäätee oli suletud. Kuid muidu oli lõbus,” nentis Hullo bussipeatuse parklasse püstitatud toidutelgis toimetanud Merit Langi.

Hullos toidupeatuse teinud jääteeseltskond olnud Langi sõnul lahe. “See oli väga vahva seltskond suuskade, Soome kelkude ja autodega,” ütles Langi.

Kuigi plaanitud kahe kauplemispäeva asemel tuli leppida vaid ühega, jäi Langi ettevõtmisega siiski rahule. “Meil oli ikka väga vahva, see oli tore aktsioon,” tõdes Langi.”Saime ka omavahel tuttavamaks, kohalikud käisid kiitmas ja toetamas. Emotsionaalset valuutat kogusime palju.”

Kaheks kauplemispäevaks varudest söögitelgi avanud seltskond midagi ära viskama ei pidanud. “Jaanipäevaks on meil nüüd varusid,” nentis Merit Langi naerdes.

Nii Vormsi saarel kui ka mandril tehti läinud nädalal ettevalmistusi jääteefestivali jätkumiseks. Üle-eelmisel nädalavahetusel külastas kahe päeva jooksul Vormsit 3000 autot, loodeti, et jääteekülalisi saabub saarele ka läinud nädalavahetusel. Jäätee oli lahti vaid laupäeval. Esialgu lubasid jääteemehed selle lahti hoida kuni kella üheni, seejärel lükati sulgemisaeg kella kolmele ning lõppkokkuvõttes pandi tee kinni kell viis õhtul.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
mida veel
6 aastat tagasi

raske se eluke eesti ja loodate et raffas tuleb lumehunnikule kükitama kuklit sööma jahh edu teile