Galerii: Haapsalus sai õnnistuse Peterburi eestlaste loosunglipu koopia

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Lipu pühitsemise ja üleandmise tseremoonia. Fotod Arvo Tarmula

Eile õnnistas piiskop Tiit Salumäe Haapsalu Jaani kirikus loosunglippu, mis on koopia 1917. aastal Peterburis eestlaste demonstratsioonil lehvinud lipust.

Lipu koopia andis üle Eesti eruohvitseride kogu Peterburi Jaani kiriku esindusele.

Peterburis 1917. aastal Eesti sõjaväelaste demonstratsioonil kasutatud loosunglipu valmistas Jacob Bockmann. Jacob Bockmann oli  elukutseline fotograaf, kelle fondis on säilinud 10 237 fotot. Alates 1950. aastast kuni surmani 1983. aasta kevadel oli Bockmann Ambla kiriku organist. Bockmann andis lipu hoiule tolleaegsele Ambla kirikuõpetaja Einar Laignale. 1990ndate alguses andis Einar Laigna reliikvia üle Eesti akadeemilise sõjaajaloo seltsile, kust see edasi läks ajaloomuuseumi fondi.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments