Galerii: Elis Saareväli avas linnagaleriis isikunäituse

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Elis Saareväli näituse avamisel. Foto Markus Sein

Laupäeval Haapsalu linnagaleriis avatud Elis Saarevälja personaalnäitus “Läbi lillede” räägib läbi lillede ebamugavatest asjadest.

“Kulumine ja ebaõnnestumine on mulle sümpaatsed teemad ja neist ma näitusel räägingi,” tõdes Saareväli avamisel.

Klassikalise maali taustaga Saareväli on linnagaleriis välja pandud oma varasemad tööd, mida Tallinna kunstipublik on saanud näha Draakoni galerii näituselt „Hilja juba“ ja neid täiendab Artishoki Bienaali teose “Küllatki hästi.” Neist esimeselt pärinevad väiksemad maalid, teiselt aga auklik eesriie.

Kunstniku sõnul räägivad mõlemad sellest, mis jääb küsimuse „Ehk jõuab veel?“ ja tõdemuse „Ah, hilja juba!“ vahele. Tolm, plekid ja augud on meiega, kui kõik oluline paratamatult mööda kihutab ja kui sina vaid abitult kätega vehid, suutmata midagi kontrollida.

Artishoki Bienaaliks loodud eesriie üritab nüüd oma augulise lootusetusega kehastada lihtsat kardinat, mis ei paku küll privaatsust, aga kõik on küllaltki hästi, ka nii. Saarevälja sõnul bienaali ajal Teate NO99 laval väljas olnud eesriie Haapsalus linnagalerii poole madalamas ruumis hoopis teisiti. “See on huvitav, kuidas üks teos ühes kohas on ühtemoodi ja teises teistmoodi,” ütles ta.

“Läbi lillede” on Elis Saarevälja teine isikunäitus Haapsalu linnagaleriis ja jääb avatuks 1. aprillini.

Fotod Markus Sein

 

 

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments