Haapsalu kinopublik eelistab lihtsat sisu ja komöödiat

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Kogu Eesti kinokülastajaga võrreldes on Haapsalu kultuurikeskuse kinopubliku seas suurema au sees kodumaised komöödiad ja lasteanimatsioonid.

Eelmise aasta vaadatuimate filmide tipus troonib nii Haapsalus kui ka kogu Eestis animatsioon „Mina, supervaras 3”. Sealt edasi astub kohalik maitse aga oma teed – kui keskmine Eesti inimene valib „Kariibi mere piraadid”, siis haapsallane kodumaised „Svingerid” ja „Sangarid”. Ka on täispikad lustakad animatsioonid siinses edetabelis kõrgematel kohtadel kui Eesti üldises edetabelis. Veidi üllatuslikult on Haapsalus 20 vaadatuima filmi seas vaid kaks äkilisemat linateost: „Kiired ja vihased 8” ning „Kariibi mere piraadid: Salazari kättemaks”.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Vaataja
6 aastat tagasi

Nii see paraku on – ega inimesi ümber ei muuda ju. Ja kino peab ka end majandama, seega ei jäägi muud üle, kui vastavalt vaatajatele pakkuda lihtsakoelist kraami.
Aga vahel satub ka pärleid sisse. Näiteks Oscari nominatsioonidega “Kolm reklaamtahvlit linna serval” oli minu jaoks üle tüki aja parim film! Ja saalis oli tiba üle 50 inimese! See on suur hulk arvestades mu varasemat kogemust siin kinos. Ma muidugi ei tea, kas need inimesed jäid rahule või kahetsesid kinoskäiku. Igatahes pärast “Ema!” (selle allegooria läks kümnesse) nägin saalis hämmastunud ja tõsises segaduses inimesi 😀

No
6 aastat tagasi

Tõsiselt väike ja vilets filmivalik. Vaatad lihtsalt seda, mis on või mis tundub valikutest parim.