Galerii: Lihula kultuurimaja värvus täna EV100 kontsertaktuse õhtuks sini-must-valgeks

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 34
EV100: sallitatud riigivanemad Jüri Uluots ja Jaan Teemant Lihula kultuurimajas aastapäevakontserdil. Foto: Urmas Lauri

Täna õhtul kell seitse algas Lihula kultuurimajas Eesti riigi sünnipäevale pühendatud kontsertaktus. Kultuurimaja värvus õhtul sini-must-valgeks.

Kella viie paiku said kahe Läänemaalt pärist riigivanema Jüri Uluotsa ja Jaan Teemanti fotoskulptuuris oma sünnikodus kaela lipuvärvides sallid. Peo alguseks toodi mõlemad kujud kultuurimajja, kus peokülalised koos nendega pilti said teha. Uluotsa sallitas Vanamõisas ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Urve Palo ja Jaan Teemantile sidus tema sünnikohas Paatsalus Illustes salli kaela majandus- ja taristuminister Kadri Simson. Simson oli ka kontsertaktuse aukülaline.

Peole saabunuid tervidas kultuurimaja fuajees Lääneranna volikogu esimees Arno Peksar, vallavanem Mikk Pikkmets saabus peomajja koos minister Simsoniga.

Kontserdil asutsid üles Lihula meeskoor, Lihula naiskoor “Leelo”, ansambel “Ei või olla”, segatantsurühm “Kirivöö”, rahvatantsurühmad “Tantsulust 60+” ja “Midli-Madli”. Etteastete vahele lugesid Eerik ja Birgit Mikkus Paul-Eerik Rummo luuletusi.

Lihula kultuurimaja direktor Tiina Lobja kiitis mõlemat riigivanemat, nii Jüri Uluotsa kui ka Jaan Teemanti. Uluots on Lobja sõnul omakandimees – pärit ju sealtsamast Kirblast, Teemant oli aga mees, kes korraldas Lihulas laulupidusid ning tõi riigivanem Konstantin Pätsi 1934. aastal Lihulasse külla.

Maja lipuvärvidega ehtima oli tellitud Haapsalu mees Tiit Maivel. Värvimängu juhtis Maivel kahe arvutiga, üks juhtus fassaadi valgustust, teine animeeris lipu ja vapi kujutuse maja fassaadi parempoolsel osal.

Tööd on Maiveli sõnul praegu kõigil, kes valguse ja heli alal tegutsevad, palju. “Homme teeme Pärnus iseseisvuse väljakuulutamise valgust,” ütles Maivel.

Fotod: Urmas Lauri

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
velts
6 aastat tagasi

Mikul vaja ikka kesikute poole hoida….,ära astu teist korda sama reha otsa.

Läänlane
6 aastat tagasi

Lihula eliit on kahtlaselt punast värvi.