Eesti vabariigi juubelipidu kolib mõneks tunniks Haapsallu

Poe Uus Lill omanik florist Anu Jakobson teeb tänaseks tseremooniaks 20 kimpu ja 6 lilleseadet. Foto: Arvo Tarmula
Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 15

Poe Uus Lill omanik florist Anu Jakobson teeb tänaseks tseremooniaks 20 kimpu ja 6 lilleseadet. Foto: Arvo Tarmula

Vabariigi juubelipidustused on jõudnud Haapsallu. Täna keskpäeval on pidulik üritus lipuväljakul ning kell kaks annab peaminister üle riigi kultuuri- ja teaduspreemiad.

Eile keskpäeval puhastasid kaks meest tänaseks pidupäevaks Lossiplatsi. Jaani tänava poolses nurgas kopsis üks labidaga jääd asfaldilt ja teine lükkas traktoriga lahtist lund ära. Sinna pargib peaministri kaaskond oma autod. Hiljem pühkisid mehed ka lipuplatsi harjaga puhtaks.

„Homme hommikul hakkame otsast peale,” ütles üks teepuhastajatest. „Põrand pole ka nii puhas kui plats.”

Lipuplatsile kogunetakse kolmveerand kaheteistkümnest, kui mängib politsei- ja piirivalveorkester ja heisatakse lipud. Kell 12 peavad kõne peaminister Jüri Ratas ja kaitseliidu teavitusjuht Heiki Magnus.

„Siis on kirikukellad ja hümn,” loetles riigikantselei meedianõunik Jevgenia Värä.

Lõpetuseks kõnelevad Haapsalu volikogu esimees Jaanus Karilaid ja praost Leevi Reinaru. Linnarahvas saab süüa kringlit ja juua teed. Värä sõnul on seda piisavalt palju, kõigile jagub.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments