Läänemaal tuvastati kolm gripijuhtumit

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Läänemaal registreeriti ülemöödunud nädalal kaks ja möödunud nädalal üks grippi haigestumine.

Ülemöödunud nädala gripijuhtumitest üks sai laboratoorse kinnituse ja oli lapsel, teine oli B-gripp üle 60aastasel. „Mõlemad on riskigrupis,” ütles Lea Kiis terviseameti Läänemaa osakonnast.

Möödunud nädalal tuvastati gripp ühel läänlasel, kellel on vanust üle 60 aasta.
Eesti peale kokku kinnitati ülemöödunud nädalal laboratoorselt 367 gripiviirust, neist 69 olid A- ja 298 B- gripiviirused.

Terviseametile laekunud andmete põhjal on sel hooajal gripi tõttu Eestis intensiivravi vajanud 31 inimest vanuses 47–92 eluaastat, neist 29 kuulusid riskirühmadesse. Gripist tingitud tüsistuste tõttu on surnud 12 inimest. Kõik kuulusid riskirühmadesse, keegi ei olnud vaktsineeritud. Sel hooajal on intensiivravi osakonda sattunud kuus inimest hooldekodudest, neist kolm surid.

„Gripp on tõsine haigus, seega soovitame haigena püsida kodus. Teiste inimeste säästmiseks kata köhides ja aevastades suu. Hoida haigega vahet, soovitatavalt vähemalt meeter. Ja pese tihti käsi. Tee seda korralikult, pesemata kätega hoidu näopiirkonna puudutamisest,” soovitas terviseameti pressiesindaja.

Ülemiste hingamisteede viirushaigusi registreeriti Läänemaal ülemöödunud nädalal 100 ja möödunud nädalal 137. „Nendes arvudes ei ole midagi erakordset,” ütles Lea Kiis.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments