Noarootsi jääteed veel avada ei saa, jää on liiga õhuke

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Autodega jääle minna veel ei tohi. Foto: Arvo Tarmula

Plusskraadid surmasid võimaluse, et jääkate Tagalahel 24 cm paksuseks kosub, mistõttu üle jää Haapsalust Noarootsi veel ei saa.

„Ei ole veel positiivseid uudiseid,“ vangutas pead jääteemeister Roger Õiglas, kes käis merejääl jää paksust uurimas. „Loodame selle külmalaine peale, mida ilmaportaalid ennustavad.“
Kui prognoosid paika peavad, võib kuni Eesti Vabariigi aastapäevani oodata öösiti kohati kuni kahtteist kraadi külma. „Aga eks need pikad ilmateated on ka sellised, et liiga palju neid uskuda ei saa,“ lisas Õiglas.

Jääteemeistri sõnul on trass praegu küll juba puhtaks lükatud, kuid jääle pealesõidule Bürgermeistri holmi juures on ketid ette tõmmatud.
„Praegu on see rada veel selline märg ja ligane. Kui tulipead autodega nüüd peale sõidavad, rikuvad nad selle täitsa ära. Siis võib küll kindel olla, et sel aastal ei tule üldse mingit jääteed, sest siis sõidetakse jäätee aluspind segamini,“ hoiatas Õiglas.
Lisaks ei tasu unustada sedagi, et jää ei ole ohutuks autosõiduks veel piisavalt paks.

„Kui sel nädalal tuleb öösel stabiilselt 5-7 kraadi külma, on lootust, et järgmisel nädalal saab jäätee avada,“ ütles Õiglas.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kàgu
6 aastat tagasi

Mingi kett ei takista kahjuks inimlooma. Kas need jààrajavòistlused möödunud nàdalal siiski olid ??

Rain
6 aastat tagasi
Reply to  Kàgu

võistlusi polnud, aga treening oli küll Österby sadamas. Jääpaksus oli 20-22 cm, politsei andmete järgi.
Homme võid, Kägu, ise ka treenima minna.