Reedel jõuab Haapsalu raamatukogusse Ena Metsa jututuur

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Ena Mets. Foto: Andres Treial
Ena Mets. Foto: Andres Treial

Reedel, 9. veebruaril kell 17.30 jõuab Haapsalu raamatukokku (Posti 3) Ena Metsa jututuur „Inimhetked ja kohtumisretked“.

Ena Metsa lapsepõlveunistuseks oli saada kirjanikuks. Ta on aastaid töötanud mitmel maal giidina ning elanud siin- ja sealpool maakera. Eelmise aasta veebruaris otsustas ta esimest korda üles astuda päris jutuvestjana. Ta võttis kaasa oma esimese raamatu „Naeratava kuu inimesed“ ning käis läbi 13 Eestimaa raamatukogu, kus kohtus kokku ligi 400 inimesega.

Tänavu veebruaris ja märtsis toimuval jututuuril põimib Ena Mets kokku vested kummalistest ja rikastavatest kohtumistest retkedel Eestis ja mujal ning vahele mõned mällu sööbinud muinaslood. Kuna alanud aasta on ka Eestimaa suur juubeliaasta, siis on osa jutuõhtust pühendatud Eesti ja eestlaste lugudele.

Uruguai kirjaniku Eduardo Galeano sõnul „koosneb maailm lugudest“, mitte aatomitest. Nii soovib Ena Mets talvisel külmal ja pimedal ajal tuua inimesed nendesse maailma osakestesse – lugudesse, mis paneksid uuesti elama ka kuulajate endi lood ning annaksid keset talveväsimust ja -pimedust jõudu ja inspiratsiooni. Ligi kahe tunni jooksul saavad osalejad lugude vahele ka kuuma teed ning sansula-helisid.

Ena Metsa jututuur sai alguse Võrust ja lõpeb Värskas. Kokku toimuvad jutuõhtud 15 Eestimaa paigas, sealhulgas Haapsalus.

Ena Mets tegeleb jutuvestmisega ka oma giidi-, terapeudi- ja väeretketööde raames.

 

Liina Valdre,
Lääne maakonna keskraamatukogu peaspetsialist lugejakoolituse alal

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments