Reporter: läbi jää vajunud kaubikust pääsesid esiistmetel viibinud

BNS

Kaart: Google Maps

Manija saare ja Munalaiu sadama vahel teisipäeva keskpäeval läbi jää vajunud kaubikust pääsesid sündmuskohal viibiva Pärnu Postimehe reporteri kinnitusel sõiduki esiistmel viibinud mees ja naine.

Ajakirjaniku sõnul viibisid neli sõitjat kaubiku kongis ja jäid veel alla vajunud sõidukisse.

Kabikuseltskonda esimesena päästma tõtanud Manija saare hõljukijuht rääkis Pärnu Postimehele, et veest päästetud mees ja naine olid tugevas joobes.

Hõljukijuhi Eevo Pulli teada jäi põhja vajunud autosse neli inimest. Pulli teada olid autoga sõitjad pärit Kihnu poolt. Kes need täpselt olid, ta ei teadnud.

Pull ütles, et info õnnetusest jõudis temani viie minutiga. „Sõitsime kohe välja, kui õnnetusest kuulsime,” lausus ta Pärnu Postimehele.

Pull märkis, et vana vene päritolu hõljuk oli eile veel katki ja seda remonditi õhtul kaks tundi. Pärast tänast päästeaktsiooni olevat sõiduriist uuesti katki läinud.

Hõljukijuht märkis, et õnnetuskohas oli veel esmaspäeval lahtine vesi.

Munalaiu sadamast öeldi Pärnu Postimehele, et läbi jää vajus kaubik poolel teel sadama ja Manija saare vahel. Kell 12.04 tuli häirekeskusele teade õnnetusest.

Sadama kapteni ja direktori Jaanus Jürivete sõnutsi läks kaubik jääle natuke pärast kella 12 ja vajus peaaegu kohe läbi jää.

Pärnu Postimehe andmete kohaselt ulatub mere sügavus õnnetuspaigas nelja meetrini.

Manijal elav Mark Soosaar ütles, et kindlasti polnud õnnetusse sattunud inimesed Manijalt.

“Nad olid tahtnud algul praamiga tulla ja sõitnud juba praami peale. Kui aga selgus, et praam sõidab Kihnu, mitte Manijale, sõitis seltskond praamilt maha. Eks nad hakkasid siis otse üle jää sõitma ja põrutasid laevateel otse merre,” rääkis Soosaar.

Saar asub mandrist umbes 800 meetri kaugusel. Ametlikku jääteed seal avatud pole.

Üks Manija elanikest ütles, et tegemist polnud kohalikega, kuna saarerahvas ei julge isegi jala jääle minna.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments