Tõukekelgumatkad Matsalu lahel koguvad looduskoolile raha

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

matsalu_jaamatk_Tarvo_Valker

Matkajad Matsalu jääl. Foto Tarvo Valker

Homme ja ülehomme saab Matsalu lahel tõukekelguga sõita aladel, kuhu jääta ei pääse.

Huvitava bioloogia kooli juhatuse liige ja matkakorraldaja Tarvo Valker sõnas, et kool korraldab esimest korda sellist matka avalikkusele. Varem on ta lahele sõitma viinud gruppe, kes matka eraldi tellivad. „Eesmärk on Eesti rahvast vabariigi aastapäeva puhul loodusesse viia, panna teda ümbrust märkama,” rääkis ta.

Valker tõi talvise matka plussina välja asjaolu, et Matsalu looduskaitsealal saab vabamalt liikuda. Käia saab aladel, millel muul ajal liikumispiirang. Pisut üle kümne kilomeetri pikkune matkatee kulgeb Puisest Haeskasse, vahepeal põikab grupp endisesse kalurikülla Kiidevasse ning matk lõppeb Tuulingu kohvitoas. 24. ja 25.veebruaril toimuvale matkale on veel kohti saadaval laupäevaks. Saadud tulu läheb Huvitava Bioloogia Koolile õppevahendite soetamiseks.

Jääl liikumise huvi on Valkeri hinnangul aastatega kasvanud. Seda võib selgitada üldise liikumise ja aktiivse puhkuse trendiga. Teine võimalik selgitus on Valkeri hinnangul aga hoopis asjaolu, et jääl liikumise aega on vähemaks jäänud ning huvi näib suurem, kuna on kontsentreeritum. „Jää on defitsiidiks muutunud. Varem sai jääl viibida mitu kuud, tänapäeval vaid mõne nädala jooksul,” nentis Valker.

Tänavu on jääle saanud minna veebruari alguses, kui kaua veel, Valker öelda ei osanud. „Ennustamine on keeruline. Arvan, et märtsi esimesel nädalal saab, aga edasi juba ei tea,” sõnas ta. 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments