Jalgsi ümber maailma rändav Meigo Märk peab terviserikke tõttu pausi tegema

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Meigo Märk südameuuringutel Indoneesias. Foto: Meigo Märk
Meigo Märk südameuuringutel Indoneesias. Foto: Meigo Märk

Postimees teatas, et 27aastane Lõuna-Läänemaalt pärit maailmarändur Meigo Märk on sunnitud Indoneesias pikemaks ajaks rännupausi tegema.

Märk ütles Postimehele, et mõned nädalad tagasi hakkas ta tundma vasakus rinnas äkilisi teravaid valusid, mis ei tahtnud lõppeda. „Üle 18 620 kilomeetri pikk läbi 22 riigi jalutamine, mis on võtnud kolm aastat ja kaheksa kuud (koos suhteliselt raske seljakotiga) on ikkagi hakanud tervisele tunda andma. Just eriti südamele,“ tõdes Märk.

Indoneesiasse, Lääne-Sumatrasse jõudnud Märk läks uuringutele Penangi linna haiglasse. Nelja päeva jooksul oli noormehe süda ööpäevaringse jälgimise all. Talle tehti ka erinevaid detailseid südameuuringuid.

„Mul avastatigi südamerütmi häired ja mingid muud rikked, kuid õnneks siiski mitte midagi väga tõsist,“ ütles Märk.

Oma teekonda alustas Märk 11. mail 2014 Tallinna lähistel Laagri bussipeatusest.

Lõuna-Läänemaalt pärit Märk on praeguseks jõudnud 22. riiki. Ta on jalutanud läbi Eesti, Läti, Leedu, Poola, Slovakkia, Ungari, Rumeenia, Serbia, Bulgaaria, Kreeka, Türgi, Iraani, India, Nepali, Myanmari, Tai, Kambodža, Laose, Vietnami, Malaisia, Sinpapuri – ning praegu on ta jõudnud Indoneesiasse.

Maailmaränduril on plaanis jalutada läbi riikide minimaalselt planeedi Maa ekvatoriaalse ümbermõõdu pikkuse, mis on 40 075 kilomeetrit. Loodetavasti aga isegi rohkem, umbes 60 000 – 70 000 kilomeetrit, milleks peaks kuluma veel kuus-seitse aastat.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments