Haapsalu ümbermaailmapurjetajad ootavad Brestis tormi vaibumist

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Stella Pioneer Atlandi ookeanil teel Bresti. ERAKOGU

Jahiga Stella Pioneer ümbermaailmareisile asunud Teet ja Sirje Kallasvee on ankrus Prantsusmaa sadamalinnas Brestis, sest torm ei lase neid edasi purjetada.

"Täna on teisipäev, esmaspäeval ehk on lootust merele minna; seni peame tormivarjus aega parajaks tegema," kirjutas Sirje Kallasvee eile merereisi blogis.

"Kui veel täna hommikul lootsime, et õhtuks eile alanud torm vaikib (mida ka tuuleennustus justkui lubas), siis pealelõunaks sai selgeks, et see on suhteliselt asjatu lootus. Kui tuul isegi raugeks, püsiks tormijärgne laine veel ööpäeva kõrge ja see võib ulatuda 8–10 meetrini. Juba kolme päeva pärast tuleb aga uus pöörane madalrõhkkond peale ja seega me niiväga vajalikke 60 rahulikku sõidutundi kuidagi selle möllu seest välja rehkendada ei suuda.  Niisiis jääme Bresti tormivarju," kirjutab Sirje Kallasvee.

Stella Pioneer, kapteniks Haapsalu ekslinnapea ja Läänemaa omavalitsusliidu juht Teet Kallasvee ning navigaatoriks Sirje Kallasvee, lahkus Eestist kuu aega tagasi.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments