Saksa maailmarändur jõudis Haapsallu

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

maailmarändurMaailmarändur Felix koos oma neljajalgse sõbra Brelixiga. Foto: Kristjan Kosk

Täna jõudis Haapsallu 30aastane Saksamaalt pärit maailmarändur Felix.

Felix alustas teekonda kuu aega tagasi Norrast. Praeguseks on ta kõndinud enda sõnul umbes 2000 kilomeetrit.

Läbi Norra ja Rootsi jalutanud ning täna Haapsallu jõudnud Felixi eesmärgiks on jõuda Poolasse Masuuria järvede äärde. Seda, mida mees pärast sihtkohta jõudmist ette võtab, ta öelda ei osanud. „Kui jõuan Poolasse, siis otsustan, mida ja kuidas edasi,” ütles maailmarändur Felix. Ta lisas, et suure tõenäosusega jätkab ta rändamist mõnda uude sihtkohta.

Eestisse jõudis Felix mõne päeva eest. Ta tuli laevaga Rootsist Paldiskisse, kust jätkas teekonda lõuna poole. Rändur loodab Poolasse jõuda aprilli lõpuks.

Maailmarändur külastab teekonnale jäävate asulate ja linnade turismiinfopunkte ja naudib Eesti loodusmaastikku. „Sellist maastikku Saksamaal ei ole,” sõnas maailmarändur.

Felixil on kaasas 20 kilone seljakott, milles on riided, söögi- ja toiduvarud.

Rännuteel saadab Felixit tema neljajalgne sõber koer Brelix. Niimoodi nimetab rännumees endaga kaasa rändavat alaska huskyt. Felix rääkis, alaska husky on koeratõug, kellele meeldib väga liikuda. „Erinevalt teistest tõugudest meeldib tema jooksmine asemele jalutada,” lausus maailmarändur.

Koer kannab samuti seljakotti, mis on Felixi sõnul umbes kuue kilone. Seal on koera toidu- ja joogivaru. 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments