Lääneranna valla uued teesildid said paika

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Uued teeviidad näitavad Pärnumaa ja Lääneranna valla piiri kätte. Foto Urmas Lauri

Läinud reedel paigaldati Lääneranna valla piiridele uued valla ja maakonna piire märkivad sildid, lisaks sai uued tähised kaheksa küla.

OÜ Lääne Teed paigaldas Lääneranna valla tellimusel kokku 18 silti – kaks neist märgivad maakonna piiri ja kaheksa tähistavad valla piiri algust. Uued kohanimetähised paigaldati Kirbla, Rumba, Parasmaa, Kiisamaa, Nätsi, Palatu, Kilgi ja Vaiste küladele.

Uute siltide tellimine ja paigaldamine ning vanade mahavõtmine läks Lääneranna vallale maksma 3400 eurot.

Lääneranna valla hankespetsialisti Rein Kruusmaa sõnul oleks saanud küll kaks maakonnasilti ümber tõsta, kuid siiski otsustati kõik uued tellida. „Vanad märgid olid kulunud. Kui vald on värske, las olla siis sildid ka värsked,” ütles ta.

Piiriäärsete külatähiste väljavahetamise tingis Kruusmaa sõnul tehniline nõude, et need peavad visuaalselt valla- ja maakonnasildiga sarnased olema. Vanad seda ei olnud.

Kruusmaa ütles, et kuigi enne teetähiste vahetamist sõideti vald läbi ja tehti tabel, kus midagi üles või maha peab minema, jäi üks silt ikka kahe silma vahele. „Lähenesime asjale maismaa poolt, aga Virtsus ei osanud mere poolt tulemisega arvestada,” tunnistas ta.

Vanad valla- ja maakonnasildid sälitatakse Lääneranna ja maanteemuuseumis.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Lihtsalt vastik...
6 aastat tagasi

Kirik nüüd Pärnumaal,lahkunud Kirbla kalmistul pöörasid küll teise külje. Juurteta inimesed,need endised Lihula valla juhid! Said oma rahad kätte,mis enam.

Kodanik
6 aastat tagasi

See, et tükk Läänemaa ajaloolisest pärisosast Pärnumaaks sai, on tolleaegse maavalitsuse tegemata töö. Kahjuks vallajuhtidel jätkus tollel ajal silmi ja mõtteid vaid lähimate aastate jaoks, ehk saab kasu kuskilt, kuid puudus nii ajalooline kui kultuuriline tunnetus ja laiem vaade tulevikku.

kadrin
6 aastat tagasi
Reply to  Kodanik

Ära põe!