Taebla tähistab Eesti juubelit saja foto näitusega

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Eesti riigi 100. sünnipäevaks avatakse Taeblas fotonäitus ja esietendub teemakohane näidend.

Eesti riigi sünnipäeva tähistamiseks kogutakse kokku sada pilti Taebla kandist, iga aastanumbri kohta üks, selgitas Taeblas tegutseva MTÜ Kehale ja Vaimule esindaja Riina Kopti.

„Me arutasime seda fotoprojekti eakate klubiga „Taebla vaarid ja moorid” ja ka noortega,” ütles Riina Kopti. „Selgus, et noored ei osanud Taebla ajaloo kohta suurt midagi kosta ning nii tekkiski neil asja vastu huvi. Mõtlesime, et ajaloo edasikandmiseks kogumegi iga aasta kohta kokku ühe foto.”

Pilte, millele oleks vahva lugu juurde rääkida, oodatakse 29. jaanuarini. „Piltidel võivad olla nii hooned kui ka inimesed,” täpsustas Kopti. Fotodest tehakse koopiad ning hiljem tagastatakse pildid omanikule.

Fotonäitus „Taebla 100 läbi erinevate põlvkondade” avatakse Taebla kultuurimajas 25. veebruaril ja samal päeval esietendub näidend Taebla ajaloost. Samas esitleb Asta Kõlamets oma raamatut „Taebla aja lood”.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments