Peapiiskop Viilma kõrvutas jõulupühi olümpiamängudega

BNS

Peapiiskop Urmas Viilma Vormsi kirikus. ARHIIV

EELK peapiiskop Urmas Viilma võrdles Keila kirikus peetud jõuluõhtujutluses jõulupühi olümpiamängude või laulupeoga.

“Nii nagu olümpiamängud või laulupidu panevad rahva iga teatud aja tagant ühiselt hingama, samadel teemadel vestlema, rõõmsa ärevusega oma muljeid vahetama, siis sarnaselt toimime täna – jõuluõhtul,” vahendas EELK pressiteade Viilma sõnu.

Viilma võrdles rahva jõuluõhtust kirikuskäimist ka valimistega, sest hinnanguliselt jõuab jõulude ajal kirikusse umbes sama suur hulk rahvast kui valimagi.

Kiriku- ja riigipühadest on jõulud eestlaste seas ühed populaarsematest. Hinnanguliselt külastab sel perioodil kirikus kontserte ja jumalateenistusi vähemalt pool eestlastest. Eesti venekeelne elanikkond tähistab jõule vana kalendri järgi jaanuari alguses ning ka õigeusklike jaoks on jõulud Kristuse sünnipühana ülestõusmispühade kõrval ühed olulisemad pühad.

Eesti Televisioon on jõuluõhtu jumalateenistusest teinud otseülekande igal aastal alates 1988. aastast.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Sass1.
5 aastat tagasi

Mis alal Joosep võistles? Ja mis koha sai? Dopinguproov
oli ikka negatiivne?