1

Peapiiskop Viilma kõrvutas jõulupühi olümpiamängudega

Avatar

BNS

Peapiiskop Urmas Viilma Vormsi kirikus. ARHIIV

EELK peapiiskop Urmas Viilma võrdles Keila kirikus peetud jõuluõhtujutluses jõulupühi olümpiamängude või laulupeoga.

“Nii nagu olümpiamängud või laulupidu panevad rahva iga teatud aja tagant ühiselt hingama, samadel teemadel vestlema, rõõmsa ärevusega oma muljeid vahetama, siis sarnaselt toimime täna – jõuluõhtul,” vahendas EELK pressiteade Viilma sõnu.

Viilma võrdles rahva jõuluõhtust kirikuskäimist ka valimistega, sest hinnanguliselt jõuab jõulude ajal kirikusse umbes sama suur hulk rahvast kui valimagi.

Kiriku- ja riigipühadest on jõulud eestlaste seas ühed populaarsematest. Hinnanguliselt külastab sel perioodil kirikus kontserte ja jumalateenistusi vähemalt pool eestlastest. Eesti venekeelne elanikkond tähistab jõule vana kalendri järgi jaanuari alguses ning ka õigeusklike jaoks on jõulud Kristuse sünnipühana ülestõusmispühade kõrval ühed olulisemad pühad.

Eesti Televisioon on jõuluõhtu jumalateenistusest teinud otseülekande igal aastal alates 1988. aastast.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Sass1.
Sass1.

Mis alal Joosep võistles? Ja mis koha sai? Dopinguproov
oli ikka negatiivne?

wpDiscuz