Haapsalu volikogu saatis reformikate turu-uuenduskava prügikasti

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Eilsel istungil polnud Haapsalu volikogu nõus andma linnavalitsusele ülesannet turu arendamiseks.

Eelnõu tutvustamisel selgitas reformierakondlane Lauri Luik, et ettepaneku eesmärgiks on saada Haapsallu lõpuks uus, toimiv turg. „Paneme ette linnavalitsusekle koostada plaan turu korrastamiseks,“ ütles Luik. „Loodan, et saame lähiaastatel kuurosrtlinnale sobiliku turu.“

Reformierakondlaste Lauri Luige ja Urmas Koppe koostatud eelnõu, millega oleks linnavalitsusele antud ülesanne turu arendamisega tegelda, sai toetuse kuuelt, selle vastu oli viisteist volikoguliiget, ühe volikoguliikme jättis eenõu hääletusel ükskõikseks.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
10 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Turg ei ole pelgalt putkad
6 aastat tagasi

Ei saa aru, kas küsimus on turu putkades või turus? Üldiselt on nii, et kaubelda saab seal kus on nõudlust. Maailmas on kujunenud nii välja, et kui mul on kaup, siis ise otsin kauplemise koha. Näiteks on müüa furgoonautod külmlettidega liha ja kalaga kauplemiseks ja nii mitmesugusteks eriotstarveteks, kuni selleni et saab üles panna väikese kohviku või söögikoha. Laatadel pole mingeid statsionaarseid putkasid, igaüks loob endale ise tingimused. Pakutakse välja ainult maalapike kuhu end sisse seada. Kes tahaks endale võtta püsikulusid, kui on võimalik ka kohamaksuga läbi ajada.

Anders
6 aastat tagasi

: Rria turgu külastab 60000 külastajat päewas..

uskmatu toomas
6 aastat tagasi

Pole mingi Suklese fänn aga selle turuga tegelemine ongi üks ajaraiskamine.Kui see Luigele nii tähtis on siis noor mees näita,et oled võimeline peale sooja õhu suust väljaajamise midagi tegema !

Toomake
6 aastat tagasi
Reply to  uskmatu toomas

Ega see turu tegemine ikka volikogu liikme töö nagu pole. Eks sellepärast olegi linnale juht valitud, et ta linnaelanike heaks tööle hakkaks. Unistada ikka võib.

Koerte värvimise töökoda
6 aastat tagasi

Ma ei eksinud. Linnapea saabuski “valges” oma alamate ette. Kõigile näidatakse nende koht kätte ja kästakse vait olla. Ja nii järgmised neli aaastat ? Edasi on kuis sõrmkübara mängus, ära vaata ,kus on kuul, jälgi käsi.

Turuline
6 aastat tagasi

Ei saa mina aru seesugusest volikogust. Luik ja Koppe esitasid volikogule eelnõu, mis annaks selguse juba pikemat aega vinduva Haapsalu turu küsimuses. Linnakodanikuna võiksin ka mina teada, milline see turu tulevik olema saab. Linnapea oma mugavustsooniga näitas veelkord, et ega turuga ta ja tema meeskond eriti tegelda ei taha ning sellise arusaama on ta sisse süstinud oma koalitsiooni partneritesse. Luik ja Koppe soovisid selgust, aga seda nad ei saanud, Kurb, kurb seesuguse seltskonna pärast, kes selguse prügikasti saatsid.

turuline
6 aastat tagasi
Reply to  Turuline

No mulle jättis linnapea esinemine ikka väga halva mulje. Aga ega ta sellega mu arvamust temast ei muutnud. Väga matslik esinemine. Jumal maa peal.
Täna, laupäeva hommikul oleks linnapea võinud turul olla. Siis oleks ehk ise ka oma esinemist häbenenud.

haha
6 aastat tagasi
Reply to  turuline

Kas raha ka ?

Ahjualune
6 aastat tagasi
Reply to  turuline

Jõululaat ja igapäevane turg on täiesti erinevad asjad. Täna on kauplejaid väga palju aga ostjaid pole ikka. Ehk tegelik olukord on ikka see,et inimesed ostavad oma kauba poest ega lähe eraldi kusagilt otsima oma kapsast või lihatükki.

Turuline
6 aastat tagasi
Reply to  Ahjualune

Inimene läheb turule, siis kui turg toimib. Isegi aasta-kaks, kui olid püsti need kinnised putkad, käis rahvast turul üksjagu. Tol ajal oli ka minu nädala kavas üks turul käigu päev, aga täna käin vahete-vahel lootuses, et ehk ikka on mõni müüja. Mis ma sinna lähen, kui ei tea, mis mind seal ees ootab – tühjus? Nii lihtne see ongi. Turg tuleb korralikult tööle panna, siis hakkavad inimesed jällegi käima. Ma ei saa aru seesugusest linnapeast, kes oma aega kulutab selleks, kuidas mitte teha.