Maavalitsuste kaotamine säästab riigile 1,2 miljonit eurot aastas

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Lääne maavalitsus. Foto: Arvo Tarmula

Kahe nädala pärast suletavate maavalitsuste ülesandeid hakkavad täitma kas ministeeriumid ja nende allasutused või kohalikud omavalitsused. Maavalitsuste kaotamise ja ametikohtade ümberjaotamisega hoiab riik aastas kokku 1,2 miljonit eurot, kirjutab ERR-i uudisteportaal.

Rahandusministeeriumi regionaalhalduse osakonna juhataja Väino Tõemetsa sõnul oli aasta alguses maavalitsustes kokku 477 töökohta. Sellest 212 töökohta liigub üle riigiasutustele ning 113 töökohta kohalikele omavalitsustele, ülejäänud 152 töökohta koondatakse ja sellest tekibki riigile 1,2 miljoni euro suurune kokkuhoid aastas.

Palgad jäävad seejuures riigiasutustesse või kohalikesse omavalitsustesse üleviidud töötajatel Tõemetsa sõnul samaks.

Loe pikemalt ERR-i uudisteportaalist.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
asjast ka
6 aastat tagasi

Tekitatakse ju juurde mingi müstiline riigitalitus. Kui palju see maksab? Kas rohkem, kui maavalitsused? Või sellest pole viisakas kirjutada, et riigiametnikke ikka ja jälle juurde palgale võetakse?

Vatla külamees
6 aastat tagasi

Paraku hr Tõemets unustab üleantavates riigiametites uute kõrgepalgaliste 212 ametikohtade loomise kulud koos palkade, väljaõppe, transpordi, büroo ja tööks vajaliku inventari kuludega. Lisaks veel sama KOV-dele üleantavad 113 ametikohta ei saa ju tekkida ilma kuludeta. Mulli puhumiseks ja avalikkuse lollitamiseks hea võimalus

riigi alam
6 aastat tagasi

Oot-oot, mida see tähendab? Kas tõesti moodustavad need koondatavad 152 töökohta ainult miinimumpalka saajad? Või olidki maavalitsustes palgad nii nigelad?