Skandaal Linnamäe Peekoni ümber: Jüri Ratas ei otsi Kadri Simsonile asendajat

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Jüri Ratas. Foto: Arvo Tarmula

Jüri Ratas. Foto: Arvo Tarmula

Peaminister ja Keskerakonna esimeees Jüri Ratas kinnitas oma toetust erakonnakaaslase, majandus- ja taristuminister Kadri Simsoni jätkamisele.

“Ma näen Kadri Simsoni järel homme majandus- ja taristuministrina Keskerakonna poole pealt Kadri Simsonit,” ütles Ratas neljapäeval Brüsselis vastuseks BNS-ile küsimusele, kas ta otsib Simsoni asemele uut ministrikandidaati ning kes see võiks olla.

Prokuratuur kahtlustab Simsoni eukaaslast, ettevõtte HKScan eksjuhti Teet Soormi omastamises ja rahapesus.

Postimees kirjutas, et Linnamäe Peekoni juhid võisid pöörata poliitilise siseinfo rahaks, kui mullu sügisel võtsid jõudluskontrollis arvele 584 emist.

Mullu sügisel alanud uue valitsuskoalitsiooni läbirääkimistel jõudsid Keskerakonna, sotside ja IRLi poliitikud 14. novembril nii kaugele, et lepiti kokku, et seakasvatajad saavad 2 miljonit eurot otsetoetusi. Keskerakonna poolt vedasid neid kõnelusi riigikogu liikmed Kadri Simson ja Siret Kotka-Repinski.

Kaks päeva pärast poliitilise kokkuleppe sõlmimist esitas Linnamäe Peekon jõudluskontrollile avalduse, et ettevõtte emised arvele võetaks. Veerand Linnamäe Peekonist kuulub praeguse majandusministri Kadri Simsoni elukaaslase Teet Soormi isa Ain Soormi firmale. Postimees kirjutas, et kuna seafarm esitas jõudluskontrolli avalduse kaks päeva pärast toetuse maksmise otsust, siis on alust kahtlustada, et Teet Soormil oli info teada ja ta kasutas seda selleks, et hankida toetus Linnamäe Peekonile.

Linnamäe Peekoni üks omanikke Ott Saareväli ütles Postimehele, et ühistuga liitudes ei teadnud nemad eesootavatest toetustest midagi. „Me ei liitunud jõudluskontrolliga toetuse taotlemise pärast. Me ei ole mingeid toetusi ette teadnud,” ütles ta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Peekon
6 aastat tagasi

Aga kuidas selle Aafrika seakatkuga tegelikult lood olid? Rahvas räägib, et puht väljamõeldis petuskeemi näol? Ja sead saadeti surma…

kkk
6 aastat tagasi

Ei ole ju tõesti põhjust,Rehvormimees,vabandust Postimees on ju teadagi kelle leht.