Vaidlustuskomisjon jättis põhikooli arhitektuurikonkursi tulemused kehtima

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Haapsalu põhikooli direktor Anne Mahoni arhitektuurikonkursi võidutööga - selline saab olema Haapsalu uus põhikooli hoone. Foto: Urmas Lauri

Haapsalu põhikooli direktor Anne Mahoni võidutööga. Foto: Urmas Lauri

20. novembril vaidlustas Haapsalu põhikooli arhitektuurikonkursil osalenud Nord Projekt konkursi tulemused, kuna väidetavalt ei järginud võidutöö konkursi nõudeid ja nõudis võidutööde paremusjärjestuse kehtetuks tunnistamist. Riigihangete vaidlustuskomisjon vaidlustajatega ei nõustunud.

Konkursil ühiselt osalenud AS-i Nord Projekt, OÜ Trilog Studio ja Positiivne Pinnavorm OÜ vaidlustuse järgi ei järgitud ideekonkursi tingimustega etteantud maksimaalse netopinna nõuet.

“Vaidlustuskomisjon on seisukohal, et ideekonkursi tingimustest ei nähtu, et hankija on kehtestanud üheselt mõistetava tingimuse, et kavandist tulenev hoone netopind ei tohi olla suurem kui 4076,2 m², nagu väidab vaidlustaja,” seisab otsuses.

Komisjon otsustas, et vaidlustus tuleb rahuldamata jätta ja vaidlustuse esitamisega seotud kulud jäävad vaidlustaja kanda.

Haapsalu linnavalitsus kinnitas 7.novembril põhikooli arhitektuurikonkursi tulemused. Välja valiti kolm ideelahendust.
Peapreemia ja 8000 eurot võitis arhitektuuribüroo „3+1 arhitektid” võistlustöö „Lips”.

Vaidlustamisest teatas Lääne Elule arhitekt Kristjan Tõlk (valimisliit Meie Inimesed), kelle arhitektuuribüroo TrilogStudio oli üks vaidlustajatest ja osales konkursil võistlustööga „Merihobu”, mis sai ergutuspreemia.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments