Põhja-Läänemaa liinibuss tuleb edaspidi ette tellida

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Haapsalu bussijaam. Foto: Arvo Tarmula

Kunstnik Fred Kotkase tehtud uute busside kujundus. Foto: eskiis

Tuleva aasta 1. juulist hakkavad Põhja-Läänemaa maakonnaliinidel sõitma ainult nõudebussid, millega sõitmise soovist tuleb päev varem teada anda.

Sel nädalal sõlmis Lääne maavalitsus lepingud bussifirmadega M.K.Reis-X ja Go Bus, mis hakkavad 1. juulist Läänemaa bussiliine teenindama. Lepingud hõlmavad kogu endist Lääne maakonda ning on sõlmitud 8,5 aastaks.

Hange oli jagatud kolme gruppi. Uus grupp on Põhja-Läänemaa liinid, mida teenindatakse eranditult nõudepõhiselt ehk siis, kui sõitjalt on laekunud sellekohane soov. Sellises mahus nõudeliine pole Eestis seni rakendatud.

„Kui on soov sõita Haapsalust Nõvale, tuleb päev varem helistada ja sõidusoovist teada anda,” tutvustas uut süsteemi Lääne maavalitsuse ühistranspordi vaneminspektor Külliki Kübar. „Järgmisel päeval tuleb sõita Haapsalu–Linnamäe bussiga Linnamäele ja seal ootab Nõva buss.”

„Sõidusoovist tuleb kindlasti teada anda eelmisel päeval enne kella kuut õhtul. Muidu ei jõua bussifirma enam bussisõitu korraldada,” toonitas ta.

Nõva, Dirhami ja Varikuga ühenduse pidamiseks tuleb kuus eri numbriga bussiliini, mille igaühe marsruut mingil määral erineb. Näiteks mõni päev saab bussiga Variku kaudu Nõvale, teine päev sõidab buss Dirhami kaudu.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
11 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kübaratrikk
6 aastat tagasi

varsti võtavad talinabnana ja ja ka muud liinid sellest õppust, mida ei suutnud nõukogude võim 50-ne aastaga, seda teeb kohalik katk

nina ainult vee peal, kohe upume
6 aastat tagasi
Reply to  kübaratrikk

Keskerakond kappab maaeluga tuhatnelja tagurpidi. Selge tagasiminek. Majandusest ja rahandusest ei kannata üldse rääkida.

Haapsalust.
6 aastat tagasi

Vaesed vanemad inimesed, kellel polgi võibolla mobiiligi. Ja kui ongi, siis ei oskagi seda kasutada. Aga poodi peab ju jõudma söögi järgi, samuti panka, postkontorisse. Noored ju kõik elavad suurlinnades (Tallinnas, Tartus, Pärnus), polegi ju tööd läänemaal.

ehh
6 aastat tagasi
Reply to  Haapsalust.

No milline (vana)inimene, kes on võimeline bussiga poes, pangas, postkontoris käima, ei oska helistada?

Maamees
6 aastat tagasi
Reply to  ehh

Sest mobiilist pole tihtipeale mingit kasu-maal paaripäevased voolukatkestused tavaline nähtus ,moblamastid aga voolukatkestuse korral üle 4 tunni ei suuda levi tagada ja maal neid moblamaste nii tihedalt pole et mõne teise masti leviala ulatub .

uskmatu toomas
6 aastat tagasi

Miks üks päev ette,ikka aasta oleks õigem.Vaat see on süsteem mida lihtsa aju ehitusega inimene ei ei ole võimeline välja mõtlema !

Riivo
6 aastat tagasi

Nii need maakohad välja surevad