Lääne Elu tegi koos hobifotograafidega kalendri

Lääne Elu

info@le.ee

Lääne Elu kalender 2018. Foto: Urmas Lauri
Lääne Elu kalender 2018. Foto: Urmas Lauri

Järgmisel laupäeval ilmuva Lääne Elu paberlehe vahel saavad kõik tellijad 2018. aasta lauakalendri, mille fotode autorid on Läänemaa hobifotograafid.

Mis aastal Lääne Elu viimati oma kalendri välja andis, ei suudetudki toimetuses meenutada, küll aga oldi ühel meelel, et kalender on igati tore mõte. „Tahtsime teha midagi ilusat, mis rõõmustaks meie lugejaid ja meid endid ka,” ütles Lääne Elu reklaamitoimetaja Ave Tapner.

Ühe kalendri ilu aluseks on kahtlemata pildid või fotod. „Läänemaal on palju imelisi hobifotograafe. Nende fantastilisi fotosid saab küll näha näiteks sotsiaalmeedias ja osa neist näitab oma töid paar korda aastas ka mõnel fotonäitusel, kuid nad väärivad seda, et veel nähtavamal olla,” ütles Lääne Elu ajakirjanik Lemmi Kann, millest sündis mõte kasutada kalendris Läänemaa harrastuspiltnike loomingut.

Et hobifotograafe, kelle vahel valida, ja nende fotosid on kordi rohkem, kui ühte kalendrisse mahub, tuli valikule seada raamid.

„Tahtsime, et meie kalendris ei oleks mitte lihtsalt väga ilusad ja traditsioonilised pildid Haapsalust ja Läänemaast, vaid midagi erilisemat. Nii sündis kontseptsioon „Müstiline Läänemaa”. Valiku tegemise aluseks sai see, et igas fotos peab olema mingi salapära,” selgitas Kann.

Nii kaunistavadki Lääne Elu 2018. aasta kalendrit Uve-Rain Uusranna, Vendo Jugapuu, Kauro Kuiki, Reet Stimmeri, Vaiko Noore, Tairi Tappo, Olev Mihkelmaa, Arvo Tarmula, Eikki Voolaiu, Andi Veskioja, Kalju Juuriku, Aile Nõupuu ja Cristo Pihlamäe fotod.

„Meil on väga hea meel, et nad kõik olid rõõmuga valmis meie projektis osalema ja kinkisid Lääne Elu kalendri tarbeks foto. Selle kalendri kõige suurem väärtus ongi just meie fotograafid, kes on salvestanud imelisi hetki kõikjalt Läänemaalt. Meil omakorda on suur heameel vahendada loominguliste inimeste tegemisi nii selle kalendri kui ka meie väljaande vahendusel,” ütles Lääne Elu peatoimetaja Andrus Karnau.

Et see kalender sündida sai, tuleb tänada ka Läänemaa ettevõtteid, kes ettevõtmisele õla alla panid.

Lääne Elu toimetus loodab, et sellest projektist kasvab välja üks tore traditsioon.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments