Läänemaa kandideerib järgmiseks Eesti toidupiirkonnaks

Lääne Elu

info@le.ee

Valge Daami laadal oli sel aastal ka kohaliku toidu turg. Foto Arvo Tarmula

Läänemaa rannikupiirkond kandideerib nelja kandidaadi seas Lääneranniku maitsete nime all 2018. aasta Eesti aasta toidupiirkonna tiitlile.

Maaeluministeeriumile esitas taotluse Kodukant Läänemaa, kuid seda aitasid ette valmistada nii omavalitsused, ettevõtjad kui ka maakondlik võrgustik. Kodukant Läänemaa Leader projektijuhi Kaja Karlsoni sõnul oli vaja välja pakkuda kava, kuidas piirkonnale iseloomulikku toitu läbi aasta tutvustada.

Kava väljatöötamises osalenud Läänemaa Turismi juhataja Annika Mändla ütles, et ettevalmistustöös osalenud tõdesid, et Läänemaal on piisaval hulgal väiksemaid toidutootjaid ja kohvikuid-restorane ning siin pakutav toit on kvaliteetne. „Nüüd on vaja see üheks tervikuks siduda ja külastajale välja pakkuda,“ ütles ta.

Kodukant Läänemaa tegevjuht Ene Sarapuu ütles, et konkurss toidupiirkonna tiitlile on tihe, kuid isegi ilma tiitlita on Kodukant Läänemaa järgmiseks aastaks ettevalmistanud tegevused kohaliku toidu valdkonna arendamiseks maakonnas. Need puudutavad eelkõige ettevõtjate vahelist koostööd ja müügivõimaluste arendamist koostöös ettevõtjatega.

Maaeluministeeriumi välja kuulutatud konkursil pürib Eesti aasta toidupiirkonna tiitlile neli piirkonda, komisjon teeb valiku 10. detsembriks.

Kohaliku toidu tutvustamiseks valitakse 2016. aastast Eesti toidupiirkonda, mille toidukultuurile ja seal toodetud toidule pööratakse aasta jooksul suuremat tähelepanu. Koos tiitliga antakse toidupiirkonnale üle ka 1,5 meetri pikkune rändkahvel. 2016. aastal kandis seda nimetust Hiiumaa, 2017. aastal kannab Peipsimaa.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments