Meie Maa: Saaremaa vallavanem on samal ajal ka Kuressaare linnapea

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Madis Kallas Kuressaare Eesti Vabadussõjas langenute mälestussamba juures võidupüha kõnekoosolekul 23. juuni 2014. Foto: Vikipeedia / Ave Maria Mõistlik
Madis Kallas Kuressaare Eesti Vabadussõjas langenute mälestussamba juures võidupüha kõnekoosolekul 23. juuni 2014. Foto: Vikipeedia / Ave Maria Mõistlik

Saaremaa vallavanem, endine Kuressaare linnapea Madis Kallas on samal ajal nii vallavanem kui ka linnapea, kirjutas Saaremaa päevaleht Meie Maa. Selle õiguse annab mehele nii valla uus põhimäärus kui ka ühinemisleping.

“Huvitav, et ühinemise teemal rääkides oli see linnakodanike üks esimesi küsimusi – et kas meil nüüd enam linnapead polegi?” tunnistas Kallas.

“Nii uues põhimääruses kui ühinemislepingus on kirjas, et Saaremaa vallavanem on edaspidi ka Kuressaare linnapea ja minu visiitkaartidel ning kirjadel on kaks ametinimetust – vallavanem ja linnapea ning mõnel üritusel, näiteks linna sünnipäeval, saan kasutada ainult linnapea tiitlit,” selgitas Kallas. Nii et kellel soovi, saab ka tulevikus pöörduda Madis Kallase kui linnapea poole.

Meie Maale antud intervjuust koorub välja, et Kallas lisaks nimekaardile veel ühe tiitli.

“Mitmed piirkonnad, näiteks Pärnu, Saaremaa, Hiiumaa, Rapla, tahaksid, et kuna maavanema nimetus jääb 1. jaanuarist vabaks, siis oleks tulevikus nii, et omavalitsust juhib mitte vallavanem, vaid maavanem. See oleks loogilisem, aga selleks tuleks muuta seadust. Igatahes kuvand oleks hoopis teine, kui omavalitsust, kus suur linn ja maakond, juhiks maavanem. Ma arvan, et minu ajal seda veel ei jõuta teha, aga järgmine vallavanem ehk juba saaks olla maavanem,” selgitas Kallas.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
võimalik
6 aastat tagasi

näe, saab küll kui tahta. Ehk siis vald on vald, sest maa on maa. Ja vajadusel saab olla samal ajal ka linnapea kui vallavanema ametinimetus nii jubedalt oluline tundub. Haapsalu autokraatne süsteem suudab endiselt Kiideva küla linnaks nimetada.