Maa-ameti aadressiteisendajast leiab nii uued postiaadressid kui ka sihtnumbrid

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Tänavu tuleb jõulu- ja uusaastatervitusi postiga teele saates olla aadressidega eriti tähelepanelik, sest haldusreformiga muutus üle poole miljoni aadressi. Aadresse saab kontrollida Maa-ameti geoportaalis oleva aadressiteisendaja abil, kus vana aadressi alusel saab leida uue aadressi, ja vastupidi. Aadressid on kuvatud koos sihtnumbriga.

„Haldusreformiga muutus üle poole miljoni aadressi, neist ligi 300 000 on elu- ja töökoha aadressid. Maa-ametil on aadressiandmete süsteemis kõik vajalikud muudatused tehtud, nii et jõulukaardi saatjad saavad enne heade soovide teele panemist nii aadressid kui ka sihtnumbrid Maa-ameti aadressiteisendaja abil üle kontrollida,“ ütles Maa-ameti peadirektor Tambet Tiits.

Eriti tähelepanelik tuleb olla nende piirkondade aadressidega, kus toimusid omavalitsuste liitmised. Sealjuures Haapsalu, Paide, Tartu, Pärnu ja Narva-Jõesuu on samanimelisena esindatud nii omavalitsuse kui asustusüksusena. Aadressi osas tähendab see, et uutes ametlikes aadressides kordub sõna „linn“ kaks korda.

Näiteks:

Haapsalu Linnavalitsus
Posti tn 36
Haapsalu linn
90504 Haapsalu linn
Lääne maakond

Linna nime üldjuhul tavasuhtluses ei ole vaja dubleerida, kuid ametlikes asjaajamistes on see paraku hädavajalik, sest endise Haapsalu omavalitsusliku linna piirides on nüüd asustusüksus ehk omavalitsuse sisene küla (asula). Samuti hakatakse mõne küla aadressis nimetama linna.

Näiteks:

Eesnimi Perekonnanimi
Talu nimi
Panga küla
90504 Haapsalu linn
Lääne maakond

Kontrolli aadressi Maa-ameti geoportaali avalehel.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments