0

Rahvatantsu- ja rahvamuusikaselts annab Haapsalus üle lokulauad

Kaire Reiljan

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Sõlesepad Läki Tantsule I esituses. Foto: erakogu
Laupäeval esineb ERRSi aastapäevakontserdil ka Läänemaa ühisgümnaasium Läki Tantsule neiduderühm. Foto arhiiv

Eesti rahvatantsu- ja rahvamuusika selts (ERRS) annab sel laupäeval Haapsalus toimuval aastapäevakontserdil üle aasta tähtsaimad auhinnad – lokulauad.

Lokulaudu antakse rahvatantsu- ja rahvamuusikavaldkonnas silma paistnud inimestele ja kollektiividele kümnes kategoorias: aasta tantsujuht, aasta rahvamuusik, aasta kollektiiv, aasta toetaja, aasta looja, aasta korraldaja, aasta koolitaja, aasta sündmus, pikaajaline panus valdkonna arengusse ning aasta tegu.

Õhtu algab kl 17 tasuta kontserdiga, kus üles astub enam kui 200 rahvatantsijat ja -muuiskut. Esinejate hulgas on Läänemaa noored rahvamuusikud ja rahvatantsijad, Rahvatantsujuhtide kooli 2013. aasta lõpetajate rahvatantsurühm, rahvatantsurühmad West ja Koidupuna, Tallinna Huvikeskuse Kullo tantsuansambel Sõleke.

ERRS on 1988. aaastal loodud rahvatantsu ja -muusika harrastajate ning kollektiivide ja juhendajate ühendus, mille eesmärk on ühendada ja esindada rahvatantsu- ja rahvamuusika õpetajaid ja harrastajaid ning valdkonda arendada. Selts esindab ligi 23 000 rahvatantsija ja 2 000 rahvamuusiku huve. ERRS on koostööpartneriks Laulu- ja Tantsupeo sihtasutusele UNESCO kaitse all oleva laulu- ja tantsupeoprotsessi säilitamisel, arendamisel ning selle raames noorte ja üldtantsupidude ning pillipidude korraldamisel.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz