Kutsehariduskeskuse õpilased olid tublid esseekirjutajaid

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Haapsalu kutsehariduskeskuse (HKHK) õpilased said häid kohti kodanikupäeva puhul korraldatud essekonkurssidel.

Haridus- ja Teadusministeeriumi ja Integratsiooni Sihtasutuse läbi viidud kodanikupäeva esseekonkurssil saatsid HKHK õpilased 36 esseed. Nende hulgast saavutas Kadriina Krüüts (bürootöö 2. kursus) kutseõppeasutuste õpilaste kategoorias teise koha, Dana- Ly Raja (bürootöö 2. kursus) ja Ramon Engman (tisler 2. kursus) samas kategoorias kolmanda koha.

Kõik kolm õpilast olid 28. novembril kutsutud tunnustamisüritusele Mustpeade majja ning said osaleda Riigikogu pidulikul istungil EV 100 Noorte Maapäeval.

Eesti Õpilasesinduste Liidu ja välisministeeriumi korraldatud kodanikupäeva esseekonkursil „Diplomaatia & rahu!” tunnustati hästi kirjutatud essee eest HKHK õpilast Birgit Aljastet (bürootöö 3. kursus), kes kirjutas essee teemal „Kas populismi levik Euroopas on oht demokraatiale või selle osa?” Autasu andis 27. novembril välisministeerumis  üle välisminister Sven Mikser.

44 HKHK õpilast võtsid osa ka kodanikupäeva e-viktoriinist. Poolesaja viktoriiniküsimusele vastates võis saada kuni 69 punkti. Kutsehariduskeskuse tublimad viktoriinilahendaja olid Marelle Posti (bürootöö 3. kursus), kes sai 35 punkti, Kirill Anohhin (IT-süsteemide nooremspetsialist 2. kursus), kes sai 35 punkti ning Joonas Mattisen (IT-süsteemide nooremspetsialist 2. kursus) ja Andres Varner (IT-süsteemide nooremspetsialist 2. kursus), mõlemad võrdselt 33 punktiga.

Elle Teder

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments