Eesti ametnikud läksid Indiasse laevakaitsjatele väljasõiduluba saama

BNS

Eesti välisministeeriumi asekantsler Annely Kolk ja konsul Mats Kuuskemaa suundusid esmaspäeval India Tamil Nadu osariigi välismaalaste amestisse, et saada laevakaitsjate dokumentidesse riigist lahkumiseks vajalik tempel.

“Asekantsler Kolk sai täna telefoni teel prokuratuurist kinnituse, et nende poolt (meeste lahkumiseks – BNS) vastuväiteid ei ole. Nüüd läksid asekantsler koos konsuliga välismaalaste ametisse, et saada laevakaitsjate väljasõiduviisade peale tempel, mille alusel oleks meestel ametlik luba riigist lahkuda. Nad on hetkel seal,” rääkis välisministeeriumi pressiesindaja Liisa Toots BNS-ile.

Ta ei osanud siiski öelda, kas prokuröri suulisest kinnitusest piisab ning kui ruttu laevakaitsjad väljasõiduloa võiksid saada. Samuti pole veel selge, kas laevakaitsjad saavad ja soovivad kohe esmaspäeval Indiast lahkuda. “Loodame, et paari tunni pärast olema targemad,” lisas Toots.

India kohus väljastas vanglast vabastatud 14 Eesti laevakaitsja kaasuses kohtuotsuse täisteksti laupäeval, mis lubas kohalikel võimudel menetlusega edasi liikuda.

India Chennai kohtus mõistis 35 laevakaitsjat, teiste seas ka 14 Eesti kodanikku, kes olid enda süüdimõistmise edasi kaevanud, nädal tagasi esmaspäeval. Teisipäeval vabastati mehed vanglast. Teiste kinnipeetute seas on ka Haapsalust pärit Kristo Koha.

India Tamil Nadu osariigi politsei arreteeris 2013. aasta 18. oktoobril piraaditõrjelaeva Seaman Guard Ohio 35 meeskonnaliiget, kelle hulgas oli indialaste kõrval ka 23 välismaalast – 14 Eesti kodanikku, kuus britti ja kolm ukrainlast. Vahepeal mitu kohtuastet läbinud kohtuasja saatis India ülemkohus tagasi alama astme Tuticorini kohtusse, mis tegi oma otsuse 2016. aasta 11. jaanuaril, määrates süüalustele relvadega riiki sisenemise eest viieaastase vanglakaristuse. Varasemalt oli neid süüdistatud ka ebaseaduslikus kütusetankimises ja ebaseaduslikus relvade käitlemises.

Laevakaitsjad esitasid kohtuotsuse suhtes apellatsiooni 2016. aasta jaanuari lõpus ning samas taotlesid ka kautsjoni vastu vabastamist. Kohus lükkas kautsjonitaotluse 29. veebruaril tagasi, kuid otsustas jätkata laevakaitsjate edasikaebuse menetlemist. Kohtuistungid kaebuse osas algasid India kohtus alles 2016. aasta oktoobris ning kohus lõpetas Eesti laevakaitsjate apellatsioonikaebuse kuulamised 30. novembril 2016, kuid otsust ei teinud. Uuesti algasid kaitsjate ja süüdistajate kuulamised tänavu novembris ning lõppesid üleeelmisel nädalal.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Leroy
3 aastat tagasi

Tere,

Olen Madame Rose. Esitan üksikisikute vahel laenupakkumise, et saaksite oma unistused muretult realiseerida.

Nii et kui vajate kiiret raha, vastake mulle, et saaksin teile oma pakkumise anda.

Minu intressimäär on 2% ja see hõlmab kogu laenu.

Minu e-posti aadress: leroysecoursfinance@gmail.com

Head päeva teile.

Patrickron
3 aastat tagasi

TERE TULEMAST: LAENU VÕRGUD ISIKUTE VÕRGUS VABASTAMISEL VABA ÜLES DÜNAAMILISE TEEMA TASUTA

Kas otsite laenu oma tegevuse taaselustamiseks kas projekti lõpuleviimiseks või vajate raha muudel põhjustel?

Muretsemiseks – isegi kui olete oma riigis registreeritud ja teil pole juurdepääsu rahastamisele – võtke ühendust selle e-posti aadressiga: leroysecoursfinance@gmail.com

õppida tundma muretut laenu ja finantseerimise tingimusi ning hüvasti jätta oma finantsprobleemidega.

Pange tähele valdkondi, kus saame teid aidata oma projektides või ummikseisust väljumisel

* Rahaline

* Investeerimislaenud

* Isiklikud laenud

Ps: teadke, et töötame teie rahuloluga. Võite jälgida oma faili veebis, et teada saada selle edenemist.
Palun võtke minuga ühendust e-posti teel: leroysecoursfinance@gmail.com