0

India kohus lükkas laevakaitsjate kautsjonitaotluse tagasi

Lemmi Kann

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

kristo.koha.1Haapsalust pärit laevakaitsja Kristo Koha. Foto: erakogu

India kohus lükkas esmaspäeval tagasi vangimõistetud Eesti ja Briti laevakaitsjate kautsjonitaotluse, kuid jätkab siiski nende edasikaebuse menetlemist.

"Kautsjonit laevakaitsjatele ei võimaldatud, aga edasikaebuse menetlemine jätkub juunis," ütles välisministeeriumi konsulaarosakonna peadirektor Kersti Eesmaa BNS-ile.

India Tamil Nadu osariigi politsei arreteeris 2013. aasta 18. oktoobril piraaditõrjelaeva Seaman Guard Ohio 35 meeskonnaliiget, kelle hulgas oli indialaste, brittide ja ukrainlaste kõrval ka 14 Eesti kodanikku. Nende seas ka Haapsalu mees Kristo Koha.

Sama aasta detsembris esitati kogu kinnipeetud meeskonnale süüdistus ebaseaduslikus kütuse tankimises, ebaseaduslikus relvade käitlemises ja ebaseaduslikus territoriaalvetesse sisenemises. Vahepeal mitu kohtuastet läbinud kohtuasja saatis India ülemkohus tagasi alama astme Tuticorini kohtusse, mis tegi oma otsuse 11. jaanuaril, määrates süüalustele relvadega riiki sisenemise eest viieaastase vanglakaristuse.

Jaanuari lõpus otsustasid laevakaitsjad kohtuotsuse edasi kaevata ning samas taotlesid ka kautsjoni vastu vabastamist.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz