Galerii: Haapsalus süüdati advendiküünal

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 27
Haapsalu advenditulest sai iga soovija tule koju kaasa viia. Foto Arvo Tarmula

Haapsalu oli Läänemaal esimene, kus süüdati advendiküünal ja tuled linna jõulupuul.

Advendiüritused juhatas sisse Tallinna Jaani koguduse õpetaja Jaan Tammsalu ning helilooja ja muusik Robert Jürjendali kontsertkohtumine “Rännak rõõmu allikale” Haapsalu toomkirikus. Tammsalu pajatatud lood rääkisid ootusest ja jõulude tõelisest olemusest.

Tammsalu tuletas meelde, et kuigi algab advendiaeg, on veel vara häid pühi soovida – praegu on ootuse aeg ja jõulupühad algavad toomapäevaga 21. detsembril.

Kontsertkohtumise lõppedes juhatas EELK Ridala koguduse kirikuõpetaja Küllike Valk toomkirikus süüdatud küünlaga kõige ees kõndides rahva Lossiplatsile, et seal advendiaeg ametlikult alanuks kuulutada.

Lossiplatsil lõid jõulumeeleolu laulustuudio DO-RE-MI laululapsed. Veidi peale kl 18 süttisid tuled nii linna 18 meetri kõrgusel, tavapärasest kaharamal jõulukuusel kui ka advendiküünlal, millest paljud kohaletulnud advenditule koju kaasa viisid.

Fotod Arvo Tarmula

 

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Pikker
6 aastat tagasi

Sobitage see D pealkirja õigele kohale !