6

Bussiühendus Pärnust Virtsu ja Lihulaga tiheneb

Avatar

BNS

Lihula ja Pärnu vaheline bussiühendus paraneb. Foto Arvo Tarmula

1. detsembrist avatakse bussiliin Pärnu–Lihula–Virtsu, buss väljub Pärnust iga päev kell 10.15 ja jõuab tagasi kell 14.25, kirjutab Pärnu Postimees.

Vedajafirma Hansa Bussiliinid AS-i Pärnu ja Rapla regiooni juhataja Margus Maiste mainis, et uue liini tellija on Pärnumaa ühistranspordikeskus (PÜTK), lähtudes Lääneranna elanike soovist. PÜTK-i vanemlogistik Avo Rahu kinnitas, et kõnealuse bussiliini avamine on seotud maakonna piiri muutusega ja Pärnust Virtsu kaudu Lihulasse kui Lääneranna vallakeskusesse sõitjate sooviavaldustega.

“Inimesed tahavad sõita bussiga otse kas Kõmsi, Hanila või Karuse peatusesse, et käia seal kalmistul, ja saada otse tagasi. Selle kohta kogunes meile üsna palju sooviavaldusi,” seletas Rahu. “Virtsust tahavad lapsed sõita Pärnusse sõudmis- ja purjetamistreeningutele, nii et neilegi sobib see liin.”

Rahu jutu järgi sõitis buss Pärnust iga päev otse Lihulasse ja tagasi ning sealt oli vaja leida võimalus jõuda kas Virtsu sadamasse või muudesse kohtadesse, mis jäid marsruudilt kõrvale. Praegu sõidab Pärnu ja Lihula vahet edasi-tagasi kolm bussi päevas, kuid peagi lisandub neljas ühissõiduk, mis jõuab Pärnusse varem ja väljub siit õhtul hiljem. Samuti tiheneb bussiühendus Lääneranna vallas Koonga, Varbla ja muude keskuste vahel, PÜTK peab sel teemal läbirääkimisi uue valla juhtidega.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Ka Läänerannast
Ka Läänerannast

Kunagi ammu käis Pärnu-Virtsu buss lausa iga päev. Sellega oleks võimalik inimestel Virtsust, Karuselt, Vatlast jne käia Pärnus ametiasutustes, arsti juures ja kus vaja. Muidugi sel juhul, kui buss läheks Pärnusse hommikul ja tagasi lõuna ajal või hiljem. See praegune uus liin on väga kummalistel kellaaegadel ja Virtsust Lihulasse väljub buss praegu iga päev kell 13.

Minna
Minna

Kulla uued vallategelased! Palun mõelge ka ühendusele Lihula-Tallinn. Sealgi on vaja väga käia, kasvõi arsti manu. Bussid aga vuhisevad Lihula tagant mööda, vast saaks ühegi varahommikul Lihulast linna sõitma ja õhtul hiljem tagasi.

Riivo
Riivo

kell 7 hommikul läheb nüüd Lihulast Tallinna buss. väike aga siiski midagi. tekib küsimus, et kas lihulast peale minnes ka kohti on?

Kalk
Kalk

Pärnusse trenni saab, aga kas ka tagasi koju?

Mati
Mati

Jah, õhtul on üks Saaremaa buss, mis keerab Virtsu tee peale ära. Ja kell 18:00 ka “ekskursioonibuss”, üle Tõstamaa ja Varbla Lihulasse.

Katrin
Katrin

Mis kell see buss siis Lihulast Virtsu läheb

wpDiscuz