Piret Jaaks sai näidendivõistlusel teise koha

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Piret Jaaks. Foto: erakogu
Piret Jaaks. Foto: erakogu

Eesti Teatri Agentuuri näidendivõistlusel sai teise koha Piret Jaaksi „Sireenid“, Olev Remsu ajaloomänguline näidend „President“ märgiti ära.

Tallinna Kirjanike Maja musta laega saalis kuulutati täna välja Eesti Teatri Agentuuri selle aasta näidendivõistluse laureaadid.

Näidendivõistlusel osales 65 näidendit, mille hulgast tegi oma valiku žürii, kuhu kuulusid Eesti Lavastajate Liidu esinaine Jaanika Juhanson, filmilavastaja Sulev Keedus, näitekirjanik ja prosaist Andrus Kivirähk, dramaturg-lavastaja Mehis Pihla, lavastaja Sander Pukk, dramaturg Anne-Ly Sova ja lavastaja Hendrik Toompere.

Näidendivõistluse peapreemia pälvis Ott Kiluski „Kirvetüü“. Näidend räägib setu keeles Eesti väikeküla elanike ausa ja inimliku loo, millest ei puudu lopsakas ja kohati valus huumor.

Teise koha saanud Läänemaa juurtega Piret Jaaksi „Sireenid“ on salapära hoidev tekst, kus mõistatuslikus ruumis kohtub ühist väljapääsu otsiv seltskond.

Äramärgitutena tõstis žürii eraldi esile neli teksti: Karl Koppelmaa internetikuritegevuse mitmekihilisusest kõneleva näidendi „Tr0ll ehk Socrates peab surema“, Siiri Metsamäe teksti eesti töölistest Soomes „Betoonhingede aegu“, Olev Remsu ajaloomängulise näidendi „President“ ja Liis Seina näidendi pimedatest muusikutest „Kustpoolt puhub tuul“.

Näidendivõistlusi on Eesti Teatri Agentuur korraldanud alates 1995. aastast. Nende hulgas on nii lastele ja noortele suunatuid kui ka koostöös naaberriikidega läbiviiduid. Seekordne näidendivõistlus oli järjekorras kuueteistkümnes.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments