8

Meie Inimesed tahavad moodustada Haapsalu linnavolikogu maaelukomisjoni

Lemmi Kann

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee


Meie Inimesed valimiste õhtul Uuemõisa mõisas. Foto: Arvo Tarmula

Haapsalu volikokku kandideerinud Haapsalu ja Ridala inimesed otsustasid eile üksmeelselt jätkata tegevust ja oma esindajate kaudu saavutada Meie Inimeste valimislubaduste elluviimine Haapsalu volikogus, teatas valimisliit Meie Inimesed pressiteate vahendusel.

„Täiesti uues olukorras, kus linnavolikogu peab otsustama ka maapiirkonna asjade üle, on meie esimene ettepanek moodustada volikogu alaline komisjon, mis annab heakskiidu kõikidele maaelu puudutavatele eelnõudele,“ ütles linnavolikogu liige ja neljandat aastat Läänemaa maa- ja külaelu edendava organisatsiooni MTÜ Kodukant Läänemaa juhatuse liige Merle Mäesalu.

Meie Inimeste ettepaneku järgi peaksid maaelukomisjoni kuuluma maapiirkonna olusid ja probleeme tundvad volikogu liikmed ning kaasama peaks kogukondade esindajad. Ridala vallas on 56 küla ja kaks alevikku, kelle esindajad moodustasid mõni aeg tagasi Kogukondade koja.

„Kui on olemas külade initsiatiiv, siis on volikogul ja linnavalitsusel hea võimalus kogukondade esindajate kaasamiseks,“ leidis maaeluga hästi kursis olev ja kauaaegne Ridala vallavanem Toomas Schmidt. „Kahjuks pääses külade esindajaid volikokku väga vähe,“ lisas Schmidt.

Meie Inimesi esindavad Haapsalu volikogus endine Ridala vallavanem Toomas Schmidt ja senised Haapsalu linnavolikogu liikmed Merle Mäesalu, Andrei Tšerepanov ning Raimond Lunev.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
arvaja
arvaja

paraku on täpselt nii nagu ühinemisläbirääkimiste aegu ennustati. Volikogus on olematu arv maaeluga, ehk suurema osaga ühendvalla eluolust, kursis olevaid inimesi. On selge, et kui mingeid eelarve vaidlusi peetakse, siis mingi külatee lahtilükkamine või muu maainimesi puudutav mure sellele Sukutiimile küll mingit huvi ei paku.Selleks pole vaja olla selgeltnägija vaid lihtsalt kursis millist väärtusruumi praegune linnapea esindab. Väga hea mõte mingigi tasakaal saavutada, kui võetaks kuulda sellise maaelukomisjoni arvamust.

kamp saamatuid
kamp saamatuid

miks peaks nende arvamust tegijad kuulda võtma

oh õudust
oh õudust

külvivolinikud jälle platsis

Ridala maainimene
Ridala maainimene

Nii et Ridala külade maaelu hakkavad otsustama Merle Mäesalu Uuemõisast, Toomas Schmidt Taeblast, Raimond Luunev Martnast jne, jne. Teeks õige nii, et kui tuleb selline maaeluga tegelev komisjon, siis hakkavad seal asju ajama inimesed, kes ikka päriselt Ridala külades elavad.

Imelik
Imelik

“ettepanek moodustada volikogu alaline komisjon…. peaksid maaelukomisjoni kuuluma maapiirkonna olusid ja probleeme tundvad volikogu liikmed ning kaasama peaks kogukondade esindajad… mis annab heakskiidu kõikidele maaelu puudutavatele eelnõudele… kahjuks pääses külade esindajaid volikokku väga vähe”
Otsuseid saab siiski endiselt langetada ainult volikogu.
“Maainimene” ei ole diagnoos ega vabandus funktsionaalse lugemisoskuse puudumisele.

Valija
Valija

Mõtle ka, mida sa räägid. Kust sa seesuguseid inimesi leiad, kui valisite ennast esindama Suklese & Co. Helpige nüüd seda suppi ise, olen 100% kindel, et teie poolt valitud ei lase kedagi äärelinnast-maalt oma laua ümber.

Kah valija
Kah valija

No ma ei saa kohe aru, kust kohast need vingujad jälle välja on ilmunud.

ikka vastuseis
ikka vastuseis

Ikka halvasti! Schmidt on väga hästi kursis Ridala valla ja küladega. Kusagilt metsatalust inimene pole ju pääsenud volikokku ja kas temast ka kasu seal oleks – pole teada. Kui nimetatud inimesed volikogus hakkaksid maainimeste eest seisma, mis seal siis halba oleks?

wpDiscuz